(FOTO) HDZ-ova Istanbulska bojna s juga predvođena Šuicom krenula u kampanju

Foto: Fah

Hrvatska demokratska zajednica u utorak je službeno počela kampanju za izbore za Europski parlament (EP), pri čemu je šest kandidata iz tzv. plave skupine krenulo iz Dubrovačko-neretvanske županije, to jest najjužnije hrvatske općine Konavala.

Dubravka Šuica izjavila je na konferenciji za novinare u Dubrovniku kako je bitan dio programa pomoć vlastima u Zagrebu za ostvarenje još neostvarenih nacionalnih interesa, ponajprije ulaska u schengensku zonu.

Istanbulska bojna: Šuica kaže da nema većih Hrvata od nje i kolega na HDZ-ovoj listi

“Čvrsto branimo vanjsku granicu EU, ali ne želimo biti vanjska granica. Ta je granica duža nego između Finske i Rusije, a sa šest tisuća policajaca uspješno je branimo. Zato želimo i proširenje EU na susjedne države, prije svega BiH. Naravno, kad ispune kriterije, baš kao i Srbija i Crna Gora. Naši politički suparnici govore da ih neće ispuniti, a ne znaju o tome puno”, rekla je Šuica.

GI Narod odlučuje poziva birače: ‘Izađite na EU izbore i kaznite kradljivce referenduma!

Tomislav Sokol istaknuo je kako će se u kampanji baviti migracijama i sigurnosti te kako se samo zajedničkom europskom politikom mogu pronaći pravi odgovori za te izazove.
“HDZ-ova Vlada stala je na kraj ilegalnim prelascima granice, s oko milijardu kuna iz EU fondova opremili smo graničnu policiju na vanjskoj granici EU. Nema sigurne granice bez razvijene, naseljene i prosperitetne Hrvatske”, izjavio je Sokol.

Željana Zovko je rekla da predstavlja glas Hrvata iz Bosne i Hercegovine te da je “najponosnija što je u njezinu mandatu u Europskom parlamentu” izglasan mehanizam EU za civilnu zaštitu jer su “stabilnost i sigurnost ključ Europske unije”.

Goran Pauk je rekao da je Hrvatskoj potreban ravnomjeran regionalni razvoj, što podrazumijeva borbu za kohezijsku i poljoprivrednu politiku te još više novca za osnovna infrastrukturna ulaganja i razvoj maloga i srednjeg poduzetništva.
“Posebnu brigu treba posvetiti malim otocima i ljudima koji žive u nacionalnim parkovima”, istaknuo je Pauk.

Nikolina Brnjac je istaknula kako korištenjem EU fondova treba povezati Dubrovnik, Korčulu i Ploče na europsku prometnu mrežu te osigurati nabavu novih vozila i svima dostupan širokopojasni internet.

Domagoj Maroević je rekao da će mu u fokusu kampanje biti teme pomorskog dobra, zaštite Jadranskog mora i lučke infrastrukture, posebno kroz povlačenje novca iz fondova Europske unije.

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić je izjavio kako HDZ želi svojom kampanjom, programom i kandidatima poslati biračima poruku da su izbori za Europski parlament iznimno važni u Hrvatskoj i Europi.

“Naša lista čini jasnu distinkciju između onih koji znaju i zalažu se za sigurnu i snažnu, globalnu Europu te u takvoj Europi sigurnu Hrvatsku. Ova županija je tvrđava HDZ-a i na ovim izborima ćemo pokazati tu snagu i uvjerljivo pobijediti”, rekao je Bačić i dodao da je cilj osvojiti pet mandata.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković je izjavio kako je iznimno važno da Dubrovnik ima svojeg zastupnika u Bruxellesu, “pogotovo kad zaškripi”, a dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić je istaknuo da je HDZ vrlo često jedina ozbiljna politička snaga u županiji i Hrvatskoj.

Kampanja tzv. plave skupine HDZ-ovih šestero kandidata počela je u utorak ujutro iz Čilipa u Konavlima, gdje su obišli Zračnu luku te posjetili Cavtat, a zatim su se u Srebrenom družili sa stanovnicima Župe dubrovačke. Nakon druženja s građanima u Dubrovniku popodne će u Pločama obići Poslovnu zonu Vranjak, družiti se s građanima u Pločama i Opuzenu a središnji skup održat će se u Metkoviću.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina