(FOTO) Hrvatski biciklisti prešli 1.100 km u čast blaženom Alojziju Stepincu, papa Franjo ih osobno pozdravio

U organizaciji Kristova Stola – Misijske Europske Inicijative uspješno je završen veliki podvig 11 hrvatskih biciklista iz Hrvatske i BiH – i 1. hrvatski zavjetni bicklistički maraton do Rima i Vatikana – uz 20. obljetnicu Stepinčeve beatifikacije, i s nakanom što skorije kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, kao i u spomen 664. mučenika Crkve u Hrvata, prema Martirologiju XX. st, don Ante Bakovića, koji su mučeni i ubijeni pod kominističkim i drugim totalitarnim režimima XX. st.

Kardinal Bozanić studentima: ‘Blaženi Stepinac još je 1938. govorio o odnosu katolika prema rasizmu’

Na općoj audijenciji, u srijedu 24.10.2018 – Papa Franjo je posebno pozdravio 11 biciklista sudionika 1. hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona hrvatskih svetaca do Rima, u organizaciji Kristova Stola, te ih poslije audijencije osobno pozvao na zajedničko slikanje i blagoslov njihovim obiteljima i cijelom narodu – uz podjelu papinskih krunica.

Projekt 1. hrvatskog zavjetnog biciklističkog maratona do Rima, odvijao se pod pokroviteljstvom vatikanskog Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i kardinala Petera Turksona, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog katoličkog radija.

Nadbiskup Gallagher: ‘Oko svetosti kardinala Stepinca nema ni najmanje sumnje’

Uz organizatoricu iz Kristova Stola, Drinu Ćavar, u čitavom projektu sudjelovalo je ukupno 11 biciklista, te još 4 osobe u logističkoj podršci i pratnji: 2 biciklistice – iz Vinkovaca i Rijeke (Ana Knežević i Mira Kukolj), te 9 biciklista (6 iz Splita (Mijo Špar, Matija Škiljo, Dubravko Markota, Frane Miro Dobrović, Duje Kanajet, Mario Grgat) , 2 iz Bjelovara (Goran Iličić i Ivica Gubo – koji je najvažnije momente i snimao svojom video kamerom) i 1 iz Banja Luke (Miroslav Margetić), a sve uz logističku podršku bračnog para iz Banja Luke – Vinko i Jacinta Laštro, i foto-novinarske pratnje hrvatsko-austrijske tvrtke Cross-press.net bračnog para – Jerko i Grabrijela Malinar – koji su čitavim putem objavljivali dnevne fotografije i kratka izvješća na hodočasničkom blogu – www.zarimspremni.net.

Biciklisti su ukupno prešli preko 1100 km, dnevno ponekada i preko 150 km, putem vožnje svakodnevno moleći i sva 4 otajstva krunice, i druge molitve hrvatskim svecima i blaženicima, posebno usrdno svaki dana moleći za što skoriju kanonizaciju bl. kard. Stepinca.

(FOTO) Biciklističko hodočašće od Trsta do Torina – Vjera je apsolutno najjači pokretač’

Biciklisti su krenuli iz Marije Bistrice u subotu 13. listopada uz blagoslov biskupa Komarice, i prije početka sv. mise banjalučke biskupije i vrhbosanske nadbiskupije – koju su predvodili kard. Puljić i biskup Komarica. To je ujedno bio i prvi dan devetnice sv. Ivanu Pavlu II – čiji blagdan se slavi 22. listpada. Sam pokret je bilo ispred karmelskog samostana bl. Alojzija Stepinca, koji je tih dana slavio 20. obljetnicu osnutka, te uz skrovite molitve karmelskih klauzurnih sestara s poglavaricom s. Petrom, a čitavim putem kroz hrvatsku pratile su ih i vodile patrole hrvatske policije nadležnih prometnih uprava.

Po dolasku u Rim, nakon pređenih preko 1100 km u 9 etapa, sudionici projekta – organizatori i biciklisti u suradnji s p. Hadašem, Petra u Vatikanu, nakon predstavljanja naše skupine na hrvatskom jeziku, doista začuo i Papin poseban pozdrav i blagoslov našoj grupi, obiteljima i čitavom narodu uz čestitke našim 11 biciklista na takvom podvigu.

No, iznenađenjima i blagoslovima tu nije bio kraj – naime nakon same audijencije, među mnoštvo hodočasnika došli su prestavnici Papinog osiguranja, i u posebnoj specijalističkoj akciji tražili naših 11 biciklista, jer ih je sam Papa želio vidjeti i upoznati. Biciklisti su kroz poseban koridor propraćeni do samoga Pape, ispred glavne bine, gdje su s velikom hrvatskom zastavom, ozareni mogli osobno pozdraviti Papu, poljubiti mu ruku i prenijeti odanost, vjernost i štovanje našeg naroda nasljedniku sv. Petra, i uručiti mu posebni dokument zahvale i zamolbe za što skoriju kanonizaciju bl. kard. Stepinca, i podsjetiti ga na 664 mučenika crkve u Hrvata, prema martirologiju don Ante Bakovića, a Papa je biciklistima osobno zahvalio i čestitao, te im uz blagoslov uručio posebne papinske svete krunice.

Sve detalje o tome kako je protekao svaki dan maratona možete pročitati ovdje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr