(FOTOGALERIJA) Ekskluzivno: Pogledajte kako je proteklo skidanje ploča s imenom ‘Trg maršala Tita’

Foto: narod.hr

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na maratonskoj sjednici su u petak u ranim jutarnjim satima većinom glasova donijeli odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske – za tu odluku je glasalo 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Konačno je počelo i skidanje ploča s nazivom ‘Trg maršala Tita’, a narod.hr vam donosi galeriju fotografija sa skidanja ploča, kojem je prisustvovao o saborski zastupnik Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.

“Posebice mi je drago da je odluka o preimenovanju Trga maršala Tita koincidirala s obljetnicom nesretne i tragične smrti gospodina Zvonka Bušića koji je umro nezadovoljan političkim i društvenim razvitkom poslijeratne Hrvatske države, simbol koje je bio i taj nesretni Trg maršala Tita. Ova odluka je bila neka vrsta moralne zadovoljštine njegovu stradanju koje je podnio za uspostavu moderne Hrvatske države.”, rekao je ranije u razgovoru za Narod.hr Zlatko Hasanbegović iz stranke Neovisni za Hrvatsku.

S četiri glasa “za” i jednim glasom “protiv” Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je 21. srpnja 2017. na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj su gradski zastupnici o tome donijeli konačnu odluku.

Podsjetimo, za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ). Protiv je bila Rada Borić (Nova ljevica).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr