Glogoški posjetio klub HDSSB-a u Saboru: Uskoro prikupljanje potpisa za otvaranje saborske rasprave o braniteljskim pravima

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški posjetio je u utorak Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom Saboru, koji podržava zahtjev prosvjednika pred Ministarstvom branitelja za plenarnom raspravom o braniteljskim pravima.

“Klub HDSSB-a je prošlog tjedna posjetio branitelje u Savskoj 66. Mi smo kao Klub i do sada podupirali zahtjeve branitelja, od prijedloga zaključaka vezanih uz sprječavanje da se u Srbiji može suditi državljanima Hrvatske, hrvatskim braniteljima, a na temelju naše posjete Savskoj dogovorili smo da će doći u Sabor da razgovaramo o problemima hrvatskih branitelja malo konkretnije”, rekao je Hini HDSSB-ov Josip Salapić.

Podsjetio je da HDSSB podupire i zahtjev da se sva prava hrvatskih branitelja obuhvate jedinstvenim zakonom, kao i da taj zakon bude ustavni.

Uskoro kreće prikupljanje potpisa

Što se tiče najave prosvjednika da će prikupljati potpise trećine zastupnika za otvaranje saborske rasprave o braniteljskim pravima, Salapić kaže da prikupljanje potpisa još nije službeno krenulo, ali HDSSB podupire i tu inicijativu.

“To bi trebalo biti uskoro, dali smo potporu tom zahtjevu, samo ćemo vidjeti u kojem obliku i koji će biti sadržaj. Kad bude prilika za to, mi ćemo u Saboru potpisati taj zahtjev”, rekao je Salapić.

Glogoški je Hini potvrdio da je posjet Klubu HDSSB-a dio pripreme za prikupljanje potpisa.

“Krenuli smo s inicijativom da se prikupe potpisi trećine zastupnika za saborsku raspravu koja bi trebala iznjedriti zaključke na temelju kojih će se pristupiti donošenju ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja”, kazao je Glogoški.

Izvijestio je da su 7. siječnja svim klubovima poslali poziv da podrže njihovu inicijativu. “Očitovala su nam se tri kluba, HSU negativno, a HDSSB i HDZ pozitivno”, rekao je Glogoški i najavio da će uskoro posjetiti i klub HDZ-a.

Za uvrštavanje zahtjeva na dnevni red saborske sjednice trebaju potpisi 51 zastupnika. HDZ s partnerima HSP AS-om i HSS-om ima 43, a HDSSB sedam zastupnika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah