Guido Hornik: Hrvatska, zemlja blagostanja, dobrodošlice i nagrađivanja četnika

Foto: Guido Hornik, Facebook Fotomontaža: narod.hr

Društvenim mrežama počela je kolati preslika radnje knjižice gdje je bivšem četniku i pripadniku milicije SAO Krajine naknadno upisan radni staž služenja u MUP-u Krajine Vukovar od 17.10.1991. do 29.07.1997. godine kao legitiman i društveno prihvatljiv.

Nažalost, činjenica o upisu tog četničkog staža potiče od prihvaćanja Vlade RH, Zakona o konvalidaciji; https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1997_10_104_1606.html i Pravilnika o postupku konvalidiranja odluka i pojedinačnih akata iz područja mirovinskog osiguranja; https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_05_53_1811.html

Foto: facebook

Postoji i očitovanje HZMO-a na temu tih mirovina; http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=1971&fbclid=IwAR0k-w0JgkpIJHycfJi403VFwHfqmKuO0L_rsWR4GbUbhJopxKL-zSieiK4

U očitovanju HZMO-a stoji „U mirovinski staž, kao staž osiguranja, ne priznaje se razdoblje provedeno u aktivnoj službi ili u pričuvnom sastavu vojske, milicije ili teritorijalne obrane tzv. Republike Srpske Krajine i razdoblje provedeno na radu, u bilo kojem svojstvu, u Ministarstvu obrane ili Ministarstvu unutarnjih poslova tzv. Republike Srpske Krajine“.
Međutim ta floskula od rečenice koja jedino služi da se zavara Hrvatski narod nema uporište u Zakonu ili Pravilniku koji to regulira. Taj Zakon i Pravilnik napravljen je očito namjerno, sa nizom pravnih rupa koji četnicima daje sve pogodnosti Hrvatskog mirovinskog sustava. I riječi pravnika HZMO-a koji normalno da žele ostati anonimni govore da je ovo potpuno pravno ispravno napisano sukladno Zakonu koji isto regulira.

Još jedna novost koju donosi ovo saznanje da kao pripadnik MUP-a SAO Krajine uz aboliciju koju mu je također dala Hrvatska , ta osoba po novom Medvedovom Zakonu o braniteljima može zatražiti i status „dragovoljca“ . Naime svi oni koji su pratili rasprave u Saboru vezano za novi Zakon o hrvatskim braniteljima mogu se prisjetiti činjenice da amandman Mosta na čl.21., koji govori o tome tko nema prava iz novog Zakona, nije prošao, a glavni branitelj u Saboru je bio ni više ni manje nego M. Pupovac.

PREDLAŽEMO;

Dopunu članka 21. Novim stavkom 2.koji glasi:
” Ne mogu ostvariti prava iz ovog Zakona osobe koje su oslobođene od kaznenog progona temeljem Zakona o općem oprostu NN 80/96..” Stavci 2,3,4, postaju stavci 3,4,5,.

U predstojećim mirovinskim reformama, najavljenim štrajkovima profesora i učitelja, molim hrvatski narod da se zamisli tko je zametnik državnog proračuna… Zar su to uistinu to Hrvatski branitelji koji su obranili ovu zemlju ili grupacije ljudi koji su svojom ideologijom, štovanjem ili direktnim učešćem u agresiji i razaranju Hrvatske već desetljećima crpe ili će se tek uključiti kao nametnici Državnog proračuna RH, pritom misleći na mirovine boraca NOR-a, mirovine bivših pripadnika JNA i sad ove najnovije četnike iz SAO Krajine.

Do kada će Hrvatska biti zemlja blagostanja, dobrodošlice i nagrađivanja za sve one koji su je svojom ideologijom ili direktnim učešćem razarali, uništavali i ubijali Hrvatsku i Hrvatski narod? Hoće li ikada prestati gaženje vlastitog naroda od strane Hrvatskih vlada samo da se umilimo Europi?

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr