HAK: Kolnici mokri, moguća poledica

Foto: Fah

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih je temperatura moguća poledica. Na cestama u unutrašnjosti mjestimice ima magle. Vozače Hrvatski autoklub (HAK) poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobića vozi se uz ograničenje brzine zbog povremeno jakih udara vjetra, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i Lici. Detaljan grafički prikaz cesta sa zimskim uvjetima nalazi se na našoj interaktivnoj karti.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su:

DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca);
ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo);
ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo. Obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog;
ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinjski most-G. Kosinj-Bakovac i ŽC Zalužnica-Doljani;
LC33134 u mjestu Rausovac. Obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica i obratno;
LC67207 Vrgorac-Orah;
LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni):

na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto;
na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci;
na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. HAK poziva vozače da prate upute nadležnih službi.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr