HAK: Olujni vjetar otežava promet

Foto: hvz.hr

Za sav promet od 06:40 sati otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Na dionici vijadukt Božići – tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 40 km/h zbog olujnog vjetra, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3);
Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj.

Na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7), lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) te na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, (I.skupina vozila), a na Jadranskoj mastrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Vozače HAK poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb za sav promet zatvoren je izlaz na čvoru Oštrovica iz smjera Zagreba prema Rijeci te državna cesta između Lučica i Kikovice (DC3) u smjeru Rijeke.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj

do 15.06.2020.god. zbog radova između čvorova Zaprešić i Zabok do 12.+200 do 15.+500 km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom. Zatvoren je istočni kolnik u smjeru Maclja.

Zagrebačka obilaznica (A3):

zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU. Policija vrši kontrolu i regulaciju prometa na istima.
do 20.05.2020. god. zbog izvođenja I. faze sanacije kolnika, zatvoren je čvor Velika Kopanica (izlazni krak, oba smjera) na autocesti A3 Bregana-Lipovac, promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Istarski ipsilon:

od 03.04.2020. godine, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli;
na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Državna cesta DC2:

do 24.4.2020. god svakodnevno od 7:00 do 18:00 sati zbog radova zatvara se državna cesta DC2 kroz Viroviticu, od raskrižja na zapadnoj obilaznici (DC2/DC5) do raskrižja Vinkovačka/Osječka (kružni tok). Od 18:00 do 7:00 sati vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Obilazak za sva vozila: Grubišno Polje (DC5)-Virovitica zapadna obilaznica (DC2)-Virovitica sjeverna obilaznica (DC538)-Suhopolje (DC2)-Slatina (DC2), u oba smjera.

Najava radova:

22./23.04.2020. god. od 22:00 do 01:00 sat zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba, bit će prekidan promet 4 puta do maximalno 15 minuta.
noću 21./22.,22./23.,23/24.2020.god. od 20:00 do 05:00 sati zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će zatvorena državna cesta DC76 Baška Voda-Zagvozd na dijelu od Jadranske magistrale (DC8) do zaseoka Stanići (Rastovac) uključujući i tunel Sveti Ilija. Obilazak je autocestom A1.
od 21.4. od 07:00 sati do 24.4.2020. god. do 20:00 sati zbog radova na dijelu državne ceste DC410 u gradu Splitu za sav promet bit će zatvorene Jadranska ulica i Katalinićev prilaz (most “Bačvice”). Za vrijeme radova promet u trajektnoj luci odvijat će se prema privremenoj regulaciji prometa dvosmjerno Obalom kneza Domagoja i Poljanom kneza Trpimira.
od 22.4 do 27.7.2020.god zbog izgradnje kružnog raskrižja u Vodnjanu kod skretanja za Galižanu zatvara se raskrižje državne ceste DC77, lokalne ceste LC50160 i Ulice 1. Maja. Obilazak će biti državnom cestom DC75 i lokalnom cestom LC50159 (sjeverni rotor u Vodnjanu).
22.4.2020.god. u vremenu od 08:00 do 16:00 sati zbog radova redovnog održavanja bit će zatvorena lokalna cesta LC58170 Križišće (DC8)-čvor Kraljevica (A7). Obilazak: Križišće -čvor Šmrika-Kraljevica.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr