HAK: Prometna nesreća u Vrgorcu

Foto: Fah

Prekinut je promet na državnoj cesti DC62 u Vrgorcu, zbog prometne nesreće.

Zbog privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje. Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje policijski službenici kontroliraju provođenje mjera Stožera civilne zaštite. Vozačima Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

na autocesti A1 promet u oba smjera je preusmjeren preko PUO Sitno, radi provodenja evidencije o zabrani napustanja mjesta prebivalista i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (mjere opreza vezano uz koronavirus);
u tunelu Mala Kapela privremeno će se zatvarati desna tunelska cijev od 11. svibnja 2020. do 15. svibnja 2020. godine (smjer Dubrovnik), a promet će se odvijati dvosmjerno lijevom cijevi tunela (smjer Zagreb);
u tunelu Mala Kapela privremeno će se zatvarati lijeva tunelska cijev od 18. svibnja 2020. do 22. svibnja 2020. godine (smjer Zagreb), a promet će se odvijati dvosmjerno desnom cijevi (smjer Dubrovnik);
u tunelu Šubir 14. svibnja 2020. godine kratkotrajno će se zaustavljati promet do maksimalno 15 minuta od 8:00 do 9:00 sati u desnoj cijevi (smjer Dubrovnik) te od 10:00 do 11:00 sati u lijevoj cijevi (smjer Zagreb).

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

do 15.lipnja 2020. godine zbog radova između čvorova Zaprešić i Zabok od 12.+200 do 15.+500 km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom. Zatvoren je istočni kolnik u smjeru Maclja;
do 7. svibnja zbog radova u lijevoj cijevi tunela Vidovci zatvoren je zapadni kolnik autoceste (smjer Zagreb) od 45.+250 do 46.+850 km. Prometuje se dvosmjerno, istočnim kolničkim trakom (smjer Macelj).

Zagrebačka obilaznica (A3):

zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 20. svibnja).
do 8. svibnja zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU;
od 25. travnja (od 00:00) za vozila u tranzitu otvorena su i odmorišta: Lužani u smjeru istoka te Staro Petrovo Selo u smjeru zapada;
do 20. svibnja 2020. godine zbog izvođenja I. faze sanacije kolnika, zatvoren je čvor Velika Kopanica (izlazni krak, oba smjera) na autocesti A3 Bregana-Lipovac, promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29. svibnja). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Riječka obilaznica (A7)

8. svibnja 2020. od 8:00 do 16:00 sati zbog radova bit će zatvoreni vozni traci između čvorova Sveti Kuzam i Hreljin u oba smjera.

Istarski ipsilon (zbog izgradnje punog profila):

za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli;
na dionici između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa;
u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke.

Jadranska magistrala (DC8)

do 30. prosinca 2020. godine zbog radova na podvožnjaku u mjestu Komarna vozi se obilazno privremenom prometnicom u dužini od 250 metara uz ograničnje brzine.

Paški most (DC106):

zbog sanacije Paškog mosta na DC106 prometuje se prema privremenoj regulaciji prometa, a do 21. svibnja 2020. godine zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr