Zbog privremene regulacije na pojedinim dionicama vozi se usporeno

Foto: Fah

Zbog srne na kolniku na autocesti A2 Zagreb-Macelj oko 30. km, Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače na dodatan oprez.

Zbog i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje policijski službenici kontroliraju provođenje mjera Stožera civilne zaštite. Vozačima HAK savjetujem da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

ZET: Linije 31 i 32 od srijede voze skraćenim trasama

Autobusne linije 31 (Črnomerec – Savski most) i 32 (Prečko – Borongaj), koje voze umjesto tramvaja, od srijede 6. svibnja prometuju skraćenim trasama.

Linija 31 vozit će od Črnomerca do Zapruđa, dok će linija 32 povezivati Borongaj i Savski most.

Obje će linije prometovati po izmijenjenom voznom redu kojeg možete pročitati na ZET-ovom mrežnom sjedištu.

HAK: Zastoji i radovi

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija može se pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Paški most (DC106):

zbog izvođenja radova sanacije Paškog mosta na DC106 prometuje se prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa. Do 21.5.2020. godine zabrana je prometa preko mosta za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

na autocesti A1 promet u oba smjera je preusmjeren preko PUO Sitno, radi provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (mjere opreza vezano uz koronavirus).

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

do 15.6.2020.god. zbog radova između čvorova Zaprešić i Zabok od 12.+200 do 15.+500 km, vozi se dvosmjerno jednim kolnikom. Zatvoren je istočni kolnik u smjeru Maclja;
do 7. svibnja zbog radova u lijevoj cijevi tunela Vidovci zatvoren je zapadni kolnik autoceste (smjer Zagreb) od stacionaže 45. +250 do stacionaže 46. +850. Prometuje se dvosmjerno, istočnim kolničkim trakom (smjer Macelj);
do 7.5. do ponoći za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Zagrebačka obilaznica (A3):

zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 20. svibnja).
do 8.5. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU;
od 25.4. (od 00:00) za vozila u tranzitu otvorena su i odmorišta: Lužani u smjeru istoka te Staro Petrovo Selo u smjeru zapada;
do 20.5.2020. god. zbog izvođenja I. faze sanacije kolnika, zatvoren je čvor Velika Kopanica (izlazni krak, oba smjera) na autocesti A3 Bregana-Lipovac, promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.5.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.

Autocesta A7

07.05.2020. od 08:00 do16:00 sati zbog radova redovnog održavanja biti zatvorene vozne trake na cesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Draga u oba smjera.

Istarski ipsilon (zbog izgradnje punog profila):

za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli;
na dionici čvor Rogovići–čvor Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa;
u čvoru Cerovlje za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke.

Jadranska magistrala (DC8)

od 6.5. do 30.12.2020.god. zbog radova na podvožnjaku u mjestu Komarna promet će se odvijati obilazno privremenom prometnicom u dužini od 250 m uz ograničnje brzine.

Najava radova na riječkoj obilaznici (A7) od čvora Diračje do čvora Orehovica – za sav promet bit će zatvorena dionica u sljedećim terminima:

u smjeru Križišća, od 04. do 7. 5. 2020. godine, u tri noćna termina od 21,00 sat do 5,00 sati;
u smjeru Rupe, od 7. do 8. 5. 2020. godine, u noćnom terminu od 21,00 sat do 5,00 sati.

Zbog radova u tunelima Konjsko, Zaranac, Umac, na autocesti A1 (oba smjera), potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta. Radovi ce se izvoditi u periodu od 05.05.2020. godine do 07.05.2020. godine, u sljedecim terminima:

u lijevoj cijevi tunela Konjsko (smjer Zagreb), dana 07.05.2020. godine, od 09:00 sati do 10:00 sati, uz jednokratno zaustavljanje prometa u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta;
u desnoj cijevi tunela Konjsko (smjer Dubrovnik), dana 07.05.2020. godine, od 10:00 sati do 11:00 sati, uz jednokratno zaustavljanje prometa u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta;
u lijevoj cijevi tunela Zaranac (smjer Zagreb), dana 07.05.2020. godine, od 11:00 sati do 12:00 sati, uz jednokratno zaustavljanje prometa u maksimalnom trajanju do 15 (petnaest) minuta;
u desnoj cijevi tunela Zaranac (smjer Dubrovnik), dana 07.05.2020. godine, od 12:00 sati do 14:00 sati, uz jednokratno zaustavljanje prometa u maksimalnom trajanju do

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr