(VIDEO) Hasanbegović traži Bandićevu ispriku zbog sastanka s Palmom: ‘Ako izostane napuštamo današnju sjednicu’

Foto: Fah

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) u ponedjeljak je, u nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine, od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da se Zagrepčanima ispriča zbog prošlotjednog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, zaprijetivši napuštanjem sjednice ukoliko isprika izostane.

“U znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine. Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasiba”, poručio je Hasanbegović nakon stanke.

Naglasio je kako je Marković Palma, manje od dva tjedna prije nego što će u Zagrebu “prodavati jugoslavensku pomirbenu bozu”, u Jagodini srbijanske generale i admirale proglasio nacionalnim junacima te pravednicima koje je Haag osudio kao nevine žrtve.

“Tko su ti generalski vitezovi kojima se obratio Palma? Među ostalima, general Vinko Pandurević, osuđeni zapovjednik Mladićeve vojske za sudjelovanje u srebreničkom genocidu, general Vladimir Lazarević osuđen za deportacije i zločine nad kosovskim Albancima, i na kraju vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin”, rekao je Hasanbegović.

[NHR NAPUSTIO SJEDNICU SKUPŠTINE, TRAŽEĆI BANDIĆEVU ISPRIKU, 05. studenog 2018.]

[NHR NAPUSTIO SJEDNICU SKUPŠTINE, TRAŽEĆI BANDIĆEVU ISPRIKU, 05. studenog 2018.]

Prošli petak zagrebački gradonačelnik se susreo s predsjednikom skupštine općine Jagodina, Draganom Markovićem zvanim Palma.

Zadržat ću se tek na sljedećem:

Naime, manje od dva tjedna prije nego što će u Zagrebu prodavati jugoslavensku pomirbenu limunadu, točnije pozu, gospodin Palma se u Jagodini na skupštini Kluba generala i admirala Srbije u penziji, obratio okupljenim generalima na način da ih je proglasio srpskim nacionalnim junacima te pravednicima koje je Haški sud presudio kao nevine žrtve.
Tko su ti generalski vitezovi kojima je gospodin Palma malo prije susreta sa zagrebačkim gradonačelnikom iskazivao laude?

Među ostalim, general Vinko Pandurević, zapovjednik Zvorničke brigade Mladićeve vojske u Haagu osuđen za sudjelovanje u srebreničkom genocidu, zatim general Vladimir Lazarević, osuđen za ratne zločine i deportacije kosovskih Albanaca i na kraja vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin.

Poštovani, u znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikova etičkog i političkog ispada, Klub Neovisnih za Hrvatsku, traži gradonačelnikovu ispriku građanima grada Zagreba, a ukoliko ona izostane, napustit će današnju sjednicu Gradske skupštine.

Gospodo i gospođe zastupnici, i iz većine i iz skupštinske oporbe, imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom.

Spasibo.

Objavljuje Neovisni za Hrvatsku u Ponedjeljak, 5. studenoga 2018.

Nakon stanke, Odbor za Statut, Poslovnik i propise donio je mišljenje da stanka koju su zatražili Neovisni nije bila opravdana, jer se radilo o tematici koja nema veze s točkama sjednice Skupštine.

Nakon toga Klub BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista te Klub zastupnika lijevog bloka zatražio je stanku kako bi razmotrili stajalište Odbora za statut.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/gs