Hrvatski sabor bez objašnjenja propustio provesti glasovanje o izboru novih članova Programskog vijeća HRT-a

Zagreb, 03.12.2018 - Hrvatski sabor nastavlja skupnu sjednicu na kojoj æe glasovati o Državnom proraèunu za iduæu godinu te o više zakona, meðu njima i o novom zakonu o udomiteljstvu koji izaziva nesuglasice izmeðu HDZ-a i HNS-a. Na fotografiji zastupnici tijekom glasovanja, Milorad Batiniæ jedini glasuje rukom, jer nema službenu karticu. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Hrvatski sabor nije u petak izabrao četiri člana Programskog vijeća HRT-a, a nitko ne zna zašto, iako je glasovanje o tome bilo najavljeno planom glasovanja.

Uoči glasovanja o tome Sunčana Glavak (HDZ) zatražila je stanku kako bi se njezin Klub HDZ-a konzultirao prije nego pristupe glasovanju, no nakon stanke saborska sjednica je nastavljena slobodnim iznošenjem stajališta klubova bez objašnjenja zašto nije provedeno glasovanje o članovima Programskog vijeća HRT-a.

Zastupnici su četiri člana Vijeća trebali izabrati pojedinačnim glasovanjem s liste od 12 kandidata koju je podnio saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, a od kojih su svi ispunili uvjete iz javnog poziva.

Kandidati su Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji, Josip Čerina, Franko Dota iz udruge Zagreb Pride, Lidija Gašparović, Tvrtko Jakovina, Zdravko Kedžo, Petar Lovrić, Želimir Mesarić, Aleksandar Milošević, Ivica Miškulin , Tomislav Radić i Antun Vujić.

Programsko vijeće HRT-a ima ukupno 11 članova, Hrvatski sabor bira i razrješuje devet članova imenovanih na mandat od četiri godine, a dva člana biraju i razrješuju novinari i drugi zaposlenici HRT-a koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa javne radiotelevizije.

Trenutačni članovi Programskoga vijeća su: Josip Jelić, Neda Ritz, Sanja Ravlić, Zoran Šangut, Bruno Kragić, Ivica Maštruko, Arsen Oremović, Aleksandar Milošević, Zdravko Kedžo, Zoltan Kabok i Jozo Barišić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina