Hvar: Popisani ugovori i sporazumi za razvoj hrvatskih otoka

Foto: fah

Nakon sjednice Vlade RH u petak u gradu Hvaru, posvećene razvoju hrvatskih otoka i rezimeu najuspješnije turističke godine u povijesti Hrvatske, potpisano je niz ugovora i sporazuma te su uručene odluke, ugovori i rješenja više ministarstava, važni za otoke, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisani su brojni ugovori i uručene odluke o financiranju projekata na otocima. Kako je istaknuo predsjednik Vlade Andrej Plenković, “ukupna vrijednost tih projekata je čak oko 5,6 milijardi kuna, a dio tih projekata odvijat će se u elektroenergetskom sektoru u sljedećih deset godina”.

Iz resora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potpisani su ugovori o – Izgradnji trajektnog pristana u luci Kaprije i Dogradnji vanjskog veza Sućuraj te Ugovor o Sanaciji i produženju postojećeg pristana luke Unije – II. faza.

Iz resora Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisani su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava “Ulaganje u posjetiteljsku infrastrukturu Javne ustanove “Park prirode Lastovsko otočje, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava “Povijesni vrtovi dubrovačkog područja” i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava “Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz resora Ministarstva državne imovine potpisani su Ugovor o davanju na uporabu tvrđave Svetog Jurja Gradu Visu, Ugovor o davanju na uporabu potkopa Rugonja Gradu Visu u svrhu rekonstrukcije i adaptacije postojećih građevina bivšeg vojnog potkopa „Potkop Rugonja“, Ugovor o davanju na uporabu dva stana u Gradu Komiži Gradu Komiži za stambeno zbrinjavanje, Ugovor o davanju na uporabu poslovne zgrade u k.o. Postira Općini Postira u svrhu smještaja Doma za starije i nemoćne i Ugovor o davanju na uporabu nekretnine u k.o. Tribunj Općini Tribunj (dio bivšeg vojnog kompleksa Logorun na otoku Logorun).

Iz resora Ministarstva uprave potpisani su Sporazumi o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke građana (e matica) s gradovima i općinama: Supetar, Stari Grad, Jelsa, Bol, Sućuraj, Sutivan, Okrug, Šolta.

Iz resora Ministarstva znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava “Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na Sveučilištu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Vladine sjednice uručeno je i niz odluka, ugovora i rješenja.

Ministarstvo poljoprivrede uručilo je četiri odluke o odobrenju projekata iz mjere Ulaganja u vinarije i marketing, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. PZ Vrbnik, Blato 1902 d.d., Madirazza d.o.o., Dingač-Skaramuča d.o.o.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja uručilo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova sportske zgrade u Rabu“, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade Doma za starije osobe Vela Luka na adresi Ulica 3. br.1, Vela Luka“, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade OŠ Vis i SŠ Antun Matijašević Karamaneo u Visu“ i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova DV „Mrvica“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo uprave uručilo je Rješenje o odobravanju Gradu Hvaru grba i zastave, navedeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.