Izglasan proračun Grada Zagreba od 8,54 milijarde: Tko je bio ‘za’, a tko ‘protiv’?

Foto: fah

Proračun Grada Zagreba, težak 8,54 milijarde kuna, za 2020.godinu usvojen je s 28 glasova ‘za’ i 15 ‘protiv’ u Skupštini Grada Zagreba.

Na ovaj proračun su dostavljena 44 amandmana od kojih je 13 prihvaćeno, što iznosi ukupno 115 milijuna kuna.

Za proračun su osim zastupnika Milana Bandića glasovali za i partneri iz HDZ-a te Bruna Esih i Krešimir Kartelo iz Neovisnih za Hrvatsku.

Proračun nije podupro Klub neovisnih zastupnika, a Tomislav Jonjić je rekao kako na taj način žele izraziti nezadovoljstvo upravljanjem gradom.

“U proračunu više od 700 milijuna kuna osigurano je za financiranje gradskih četvrti, u predškolski odgoj ulaganja će premašiti milijardu kuna, za osnovno i srednje školstvo planira se 180 milijuna kuna, a oko 430 milijuna kuna planira se za demografske mjere – novčanu pomoć roditeljima odgojiteljima i za novorođenčad”, rekao je Milan Bandić.

U proračunu za djelatnosti ustanova u kulturi predviđeno je više od 450 milijuna kuna, a za sport više od 417 milijuna, zatim za kapitalna ulaganja, objekte društvene djelatnosti, kulture, školstva, socijale, zdravstva i sporta te za zaštitu spomenika kulture izdvojeno je oko 400 milijuna kuna, a 420 milijuna za gradnju i održavanje cesta i za promet.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr