Katalonski mediji potvrdili, Hrvat pobijedio: Ivan Rakitić ipak ostaje u Barceloni, kako je došlo do preokreta?

Foto: fah

Posljednjih mjeseci, a posebno nakon što je početkom sezone izgubio status standardnog prvotimca, najavljivao se odlazak hrvatskog reprezentativca, Ivana Rakitića, iz Barcelone. Ostaje li nakon svega doista Ivan Rakitić na Nou Campu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o Rakitiću donose Mundo Deportivo i Sport, katalonski mediji, koji su za Barcelono isto ono što su AS i Marca Real Madridu, vrlo uslužni mediji. Drugim riječima, kako više nego itko prate Barcelonu tako su i Mundo Deportivo i Sport dobro obaviješteni. Na današnjoj naslovnici u glavnoj je ulazi hrvatski veznjak Ivan Rakitić, navodno ga Barcelona poslije dosta peripetija ipak želi zadržati.

Veliki je to preokret s obzirom kako je donedavno Eric Abidal, inače sportski direktor Barcelone, javno govorio da na Rakitića Barcelona više ne računa. Kako je došlo do preokreta? Naime, Barcelona je u tri velike utakmice, protiv Borussije Dortmund, Atletico Madrida i Mallorce došla do ti velike pobjede, uz vrlo dobru, a protiv Mallorce i odličnu, igru. Zapaženu ulogu u svemu tome imao je i Ivan Rakitić te su na Nou Campu zaključili da Hrvat u zimskom prijelaznom roku ipak nije na prodaju.

Napokon će se Rakitić, bez pritiska, moći posvetiti više i hrvatskoj reprezentaciji, a pred vratima je Europsko prvenstvo. Odlične su to vijesti i za izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Barcelona je Rakitića gurnula na margine prve momčadi, ali majstor se vratio dokazanom klasom i vrhunskom profesionalnošću, a kada se na sve doda i drastični pad Arthurove forme… U klubu su shvatili da bi prodaja Hrvata bila teška pogreška”, piše u svom članku katalonski Mundo Deportivo, koji u zaključku navodi:

”Rakitić je javne objave o tome da više nije u klupskim planovima uzvratio javnom konstatacijom da se osjeća kao dijete kojem su nepravedno uzeli najdražu igračku pa tek treba čuti što će o promjeni klupskih planova reći čovjek kojeg je taj isti klub tri mjeseca tretirao kao igrača na kojeg se više ne računa i to nakon što je u Barcinom dresu osvojio Ligu prvaka (zabio gol u finalu) i četiri španjolska naslova!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.