Kako do građevinske dokumentacije ako imate objekt oštećen u potresu?

Foto: Fah

Dok ranjenu Banovinu i brojne oštećene kuće i zgrade obilaze statičari – taj je dio posla u Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji dovršen. Građani koje je potres pogodio u ožujku prošle godine, sada ispunjavaju i podnose zahtjeve za obnovom svojih domova te kažu kako je taj proces iznimno kompliciran, a uz zahtjev je potrebno priložiti i više od 50 dokumenata.

Vlasnici oštećenih obiteljskih kuća i stanova čija je imovina pretrpjela štetu uslijed potresa, mogu prijaviti nastalu štetu popunjavanjem upitnika za prijavu štete. Popunjavanjem upitnika podaci će biti uneseni u središnju bazu podataka za područje Sisačko-moslavačke županije. Štetu možete prijaviti na sljedećoj poveznici: https://arcg.is/Se0v90

Dva razorna potresa u 2020. godini, Hrvatskoj nanijela velike štete i gubitke

U potresu koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju oštećeno je 25 tisuća zgrada, što privatnih, što javne namjene. Nakon potresa neuporabljivo je, ili privremeno neuporabljivo, više od 6 tisuća zgrada, među kojima su dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, fakulteti, instituti, znanstvene ustanove i ustanove kulture. Oko 1,5 posto oštećenih zgrada javne je namjene, a 98,5 posto su zgrade u privatnom vlasništvu. Razmjeri šteta procijenjeni su na 86 milijardi kuna, što je oko 60 posto godišnjeg državnog proračuna.

Novi potres koji je 28. i 29. prosinca 2020. godine pogodio područje Sisačko-moslavačke, Karlovačke županije i Zagrebačke županije prouzročio je novu štetu koju tek treba utvrditi. U tijeku su preliminarni pregledi potresom oštećenih objekata.

Nakon preliminarnih pregleda zgrada te utvrđivanja stvarne štete potrebno se posvetiti stambenom zbrinjavanju stanovništva koje se ne može vratiti u svoje domove. U tijeku su pripremne radnje za ugovaranje projekata uklanjanja i radova uklanjanja, za objekte koji se trebaju rušiti.

Za građane koji su pretrpjeli štetu na imoviniotvoren je i pozivni centar za prijavu 0800 2021.

Obrasci prijava dostupni su putem sljedećih linkova:

Kako do građevinske dokumentacije ako imate objekt oštećen u potresu?

Sve aktivnosti i objedinjene informacije o otklanjanju posljedica katastrofe uzrokovane potresom uključujući i informacije o mogućnosti privremenog smještaja dostupne su na: https://potresinfo.gov.hr/.

Za prijavu štete, neophodna je i građevinska dokumentacija. U državnom arhivu u Zagrebu nalazi se i zbirka građevinske dokumentacija od 1850 do 1. kolovoza 1967., koju građani mogu dobiti na uvid putem maila, poštom ili osobno.

> Kaos birokracije: Uz zahtjev za obnovu, potrebno priložiti preko 50 dokumenata

Zbog epidemioloških mjera preporučuje se putem e-maila. Većina dokumentacije je digitalizirana.

Građani najčešće traže izvedbenu i projektnu dokumentaciju te opće spise koji su pratili tu dokumentaciju, kao i statičke račune, ispričao je Darko Rubičić za N1.

Dokumentacija se dobije isti dan ili kroz dva-tri dana. Socijalno ugroženi i umirovljenici dokumentaciju ne trebaju platiti, dok su za ostale građane smanjili cijenu.

Kaže kako još 40 posto građe trebaju preseliti u veljači.

Postupak traženja dokumentacije

“Građani dolaze u čitaonicu, gdje mogu pogledati što imamo i kažu što im treba. Ono što je digitalizirano, mogu pogledati….

Građani, koji znaju što im treba, neka putem e-maila pošalju zahtjev, naši djelatnici kontaktirat će ih u roku tri dana, a nekad i isti dan. Ako ne znaju što konkretno trebaju, mogu detaljno opisati. Ako ne možemo sami pronaći, tada trebaju doći osobno”, pojasnio je Rubičić.

Obnova zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije

Obnova, odnosno uklanjanje oštećenih zgrada, gradnja zamjenskih obiteljskih kuća i stambeno zbrinjavanje osoba pogođenih potresom, prema Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, provodi se na temelju odluke koje donosi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Obrasci zahtjeva dostupni su na web stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te se isti uz pripadajuću dokumentaciju predaju Ministarstvu. Nakon donošenja, Odluka o obnovi prosljeđuje se u Fond za obnovu kao glavno provedbeno tijelo za obnovu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1