Marijana Petir: Odluka o mojem izbacivanju iz HSS-a je očekivana s obzirom na ovisnost pojedinih članova Predsjedništva o Beljaku

Foto: fah

“Upravo sam putem medija saznala vijest da sam nakon 27 godina članstva isključena iz Hss-a. Premda ne postoji nikakva moja krivnja, odluka je očekivana obzirom na interesnu povezanost pojedinih članova predsjedništva i njihove ovisnosti o Kreši Beljaku. Oni moraju raditi što im on kaže ukoliko žele zadržati svoje pozicije, a to je politička korupcija”, poručila je Marijana Petir na svojem Facebook profilu.

“Tijekom ovog postupka došlo je do teške povrede mojih prava, koja su zajamčena Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, što je nepoznanica za današnje vodstvo HSS-a. Kada dobijem pisanu odluku, odlučit ću o sljedećim koracima. Zahvaljujem svima koji su mi iskazali podršku!”

Podsjetimo, još u rujnu 2016. godine, nekoliko dana nakon posljednjih prijevremenih parlamentarnih izbora, predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je stotinjak članova, no dobar dio ih je brzo odbačen, neki su suspendirani sami napustili stranku, dok je ovih pet mjesecima čekalo na svoj rasplet.

Marijana Petir izbačena iz HSS-a!

Kao razlog za suspenzije tada je navedena odluka tih članova da ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke da na prošle izbore HSS izađe u Narodnoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, već su, tvrde u stranci, pozivali birače da ne glasaju za svoju stranku.

Skup podrške Marijani Petir: Povijest je pokazala kako prolaze diktatori

U ime onih koji se protive odluci o isključenju, Klementina Karanović, načelnica općine Majur, koja je do prije mjesec dana bila članica HSS-a, rekla je da su se okupili sadašnji i bivši članovi HSS-a i simpatizeri kako bi podržali Marijanu Petir i ostale članove koji su suspendirani jer smatraju da taj cijeli postupak koji traje već preko osam mjeseci nije ni po moralnom niti pravnom zakonu niti po Statutu i Pravilniku HSS-a. Rekla je da je cilj tog postupka “provođenje diktature predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr