Milanović sutra podnosi Saboru izvješće o stanju nacije

Premijer Zoran Milanović sutra će Hrvatskom saboru predstaviti godišnje izvješće Vlade te zastupnike upoznati što je Vlada učinila u proteklih godinu dana, odnosno o uočenim pojavama, problemima i stanju u društvu.

Bit će to drugo premijerovo izvješće o stanju nacije, jer je praksa podnošenja takvog izvješća u parlamentarni život uvedena prošle godine.

Saborski Poslovnik propisuje da premijer jednanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, Saboru usmeno predstavi Vladino izvješće.

Podnošenje izvješća i način rasprave precizno su propisani – premijer može govoriti najduže sat vremena, replike nisu dopuštene, a o izvješću mogu raspravljati samo predstavnici klubova, ne i zastupnici pojedinačno.

Predstavnici klubova, a sada ih je u Saboru 13, imaju pravo govoriti najduže po 20 minuta. Kad klubovi kažu svoje, premijer ima pravo na 20-minutno završno izlaganje.

Izvješće i rasprava mogu Saboru biti podloga za donošenje akata kojima će obvezati Vladu na poduzimanje određenih radnji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah