Ministar Ćorić o Uljaniku: ‘Ulaganje daljnjih sedam milijardi kuna u Uljanik ne čini mi se opravdanim’

Foto: Fah

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu kako mu se daljnja ulaganja javnog novca u brodogradilišta ne čine opravdanima te upozorio da hrvatska brodogradilišta, kao i ostala u svijetu, mogu teško konkurirati kineskim škverovima i onima u zemljama gdje je ta djelatnost usavršena.

‘Pristup treba li ići u restrukturiranje ili ne je pristup svakog onog tko promišlja ekonomski i svak tu vidi neke svoje momente, odnosno stavlja naglasak na neke stvari. Ja do sada nisam sudjelovao u toj raspravi, ali varijanta u kojoj se daljnjih sedam milijardi kuna ulaže u jedan takav proces, nakon desetaka milijardi kuna koje je Hrvatska već uložila subvencija u brodograđevni sektor, meni se ne čini opravdanim’, iznio je svoj stav Ćorić.

Na pitanje hoće li to biti prevelik šok za proračun, Ćorić kaže:

“To je jednostavno cijena koja se plaća u procesu koji će nas u konačnici dovesti u jednu neizvjesnu situaciju. Konkurentnost svjetske brodograđevne industrije u odnosu na kineska brodogradilišta ili ona koja su dovedena do najveće razine jako je teško održati pa tako i u Hrvatskoj. I to u donošenju odluke treba imati na umu.”

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina