More je kopno: Sabor treba raskinuti sporazum o arbitraži

Mate Knezović
Zagreb, 29.07.2015 - Graðanska inicijativa "More je kopno" održala je konferenciju za medije uoèi Izvanredne sjednice Sabora o raskidanju Sporazuma o arbitraži izmeðu Republike Hrvatske i Slovenije. Mate Knezović fotro HINA/ Denis CERIÆ /dc

Predstavnici Građanske inicijative More je kopno u srijedu su ispred Hrvatskog sabora, koji odlučuje o istupanju Hrvatske iz arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, poručili da Sabor treba raskinuti sporazum o arbitraži.

“Smatramo da su stvorene sve pravne i političke pretpostavke za raskid tog sporazuma i da je Hrvatska dobila novu priliku da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet”, izjavio je predsjednik Inicijativnog odbora Mate Knezović. Iza takve će odluke, uvjeren je, stati cjelokupan hrvatski narod.

Ukoliko Sabor smatra da Hrvatska treba provjeriti stav hrvatskog naroda predlažemo da se raspiše referendum, rekao je Knezović. Ako se, dodao je, ne dogodi ni jedno ni drugo, inicijativa More je kopno će pokrenuti akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje narodnog referenduma na kojemu bi se odlučilo o tom pitanju.

More je kopno smatra da je i za Hrvatsku i za Sloveniju dugoročno najbolje da o razgraničenju na moru i kopnu odlučuju stalni međunarodni sudovi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah