MUP: nemamo snimku ispred PP Vukovar kad je ozlijeđen Pajičić

Policija tvrdi da nema snimku postupanja policajca Saše Sabadoša prema Darku Pajičiću, nakon kojeg je vukovarski branitelj zadobio frakture nosne kosti i kostiju lubanje, a koju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara tvrdi da postoji i traži da se objavi.

„Policija nema nikakvu snimku koja bi pokrivala samo mjesto događaja ispred PP Vukovar niti na kojoj bi bilo vidljivo postupanje policajca i ozljeđivanje Darka Pajičića“, odgovorila je za narod.hr glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić.

Iz MUP-a su ponovili da je Državnom odvjetništvu dostavljena snimka iz ugostiteljskog objekta te je sad dokazni materijal koji se ne može objavljivati.

“Snimka iz ugostiteljskog objekta je izuzeta i taj fotoelaborat je dostavljen Državnom odvjetništvu u spis i ne možemo to objaviti zbog daljnjeg postupka jer Državno odvjetništvo po tome sad postupa,” kažu u MUP-u.

“Ispred policijske postaje bio je prvi slučaj kada je Pajičić ozlijeđen, a zatim imamo drugu hospitalizaciju koja je vezana uz njegov boravak u ugostiteljskom objektu – visok stupanj alkoholiziranosti gdje se čovjek srušio i nema nikoga oko njega, a kamoli policajaca”, ističu iz MUP-a.”

Međutim, u medijima je to prikazano da je to posljedica policijske brutalnosti, tvrde iz MUP-a.

“Nama je najgore što se tragedija jednoga čovjeka iskorištava u takve svrhe”, rekli su u MUP-u i dodali da je bila formirana radna skupina unutar MUP-a čiji su članovi bili policijski službenici iz ravnateljstva policije službe za nadzor te policijski službenici iz kabineta ministra iz službe za unutarnju kontrolu.

“Oni su svoje utvrdili i što se MUP-a tiče, to je to”, zaključili su.

“Kronogija istrage je sve što smo vam mogli dati, tj. što je unutarnja kontrola i služba za nadzor utvrdili“, rekli su te dodali da je “trenutno taj isti slučaj završio na Odboru za unutarnju politku i nacionalnu sigurnosti i na Državnom odvjetništvu te nema nekih novih koraka”.

“Moramo čekati da se to završi”, istaknuli su iz MUP-a.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je, radi utvrđivanja potpune istine, policija objavi snimku onoga što se točno dogodilo Vukovarcu Darku Pajičiću, kojeg je teško policajac ozlijedio lani u studenome nakon što je razbio dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije.

“Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto policajac nije pomogao unserećenom civilu i zašto su policajci fizički branili drugima da mu pomognu? Ako ministar unutarnjih poslova ne laže, zašto su policajaci pokušali privesti prolaznike i na silu im oduzeti mobitele kojima su fotografirali?”, zapitao je predsjednik Stožera Tomislav Josić rekavši kako Stožer zahtijeva odgovor na ta pitanja.

“Imamo fotografije s mjesta događaja i svjedočenja osoba koje su se u tom trenutku tamo zatekle te zbog toga bile privedene u policiju”, naveo je Josić.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr