Nakon prozivki Sinčića, Jelenić objavio svoju imovinsku karticu

Zagreb, 22.1.2019 - 19. tematska sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Predloženi dnevni red je "Politička korupcija u Hrvatskoj - prijetnja parlamentarnoj demokraciji". Na slici Dražen Jelenić. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Jelenić je javnosti dao uvid u svoju imovinsku karticu zbog prozivki saborskog zastupnika Ivana Vilibora Sinčića.

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić koji je u srijedu dao ostavku pod pritiskom javnosti nakon što je otkriveno da je član masonske lože, objavio je svoju imovinsku karticu.

Jelenić je javnosti dao uvid u svoju imovinsku karticu zbog prozivki saborskog zastupnika Ivana Vilibora Sinčića koji je tvrdio da je Jelenić povezan s osobama iz skupine Borg. Bivši državni odvjetnik to demantira.

U priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama DORH-a se navodi da ”Korunić i Jelenić” nisu ortaci i sve navedeno pokazuje koliko Ivan Vilibor Sinčić ne zna iščitavati imovinsku karticu državnog odvjetnika ili ju namjerno javno krivo čita.

”Naime, iz imovinske kartice Dražena Jelenića jasno proizlazi da je osobno (na temelju Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji) stekao 6,74 udjela (ne posto, već broja udjela) u tom Fondu. Tim udjelima, kao i s udjelima svih ostalih imatelja, upravlja društvo izabrano na natječaju, a na temelju odluke Upravnog odbora Fonda (kojeg Dražen Jelenić nije niti je ikada bio član). To društvo je Intercapital Asset Management d.o.o. Dakle, Dražen Jelenić ima 6,74 udjela u Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a ne 6,74 % vlasništva u društvu Intercapital Asset Management d.o.o.”, poručio je Jelenić.

Vlasnica stana je supruga

Od stambenih nekretnina, u njegovoj je imovinskoj kartici naveden samo stan u Zagrebu od 84,5 kvadrata, kojemu je vlasnica njegova supruga. Stan je kupljen na kredit, a procijenjena mu je vrijednost 1.260.000 kuna.

Šume i oranice

Jelenić suvlasnik dvije šume u Dugom Selu, jedne od 729 kvadrata u Dugom Selu vrijedne 16.500 kuna, i druge od 1.192 kvadrata približne vrijednosti 26.800 kuna, koje je nasljedio.

Bivši državni odjetnik je suvlasnik i dvije oranice u Dugom Selu, jedne površine 10.348 kvadrata vrijedne približno 155.000 kuna, i druge povrđine 9.936 kvadrata, približne vrijednosti 149.000 kuna, koje je također naslijedio.

Auto kupljen na kredit

Od pokretnina ima osobni automobil proizveden 2014. godine, vrijedan 52.500 kuna, kupljen kreditom.

Što se kreditnih obveza tiče, Jelenić ima leasing na osobno vozilo, vrijednosti 27.350,16 eura podignut u Erste&Steiermarkische S-Leasing u iznosu od 30.172 eura i to na 60 rata, a mjesečni iznos koji plaća je 331 euro.

Jelenić u banci ima 16.560 eura štednje, a stalni prihodi u neto iznosu kreću mu se od 25.000 do 50.000 kuna.

Ima i udio od 6,74 posto u fondu InterCapital Asset Management d.o.o., vrijedan 3.092 kune, a stekao ga je temeljem Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, kao što je već rečeno.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr