Napad na Ružicu Ćavar – barbarski i nasilnički čin

Foto: Fah

U ozračju sveopće histerije protiv Katoličke crkve u Hrvata, posebno medijske, nedavni je i brutalni napad nasilnika, koji je na prosvjedu organiziranom 20. rujna 2014., na Cvjetnom trgu u Zagrebu od strane nevladinih udruga: Glas razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku, Inicijativa “Nisam Vjernik” i Udruga “Protagora”, protiv Vatikanskih ugovora, fizički ozlijedio gospođu, dr. Ružicu Ćavar, predsjednicu Hrvatskog pokreta za život i obitelj i članicu Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva, nakon čega je morala biti hospitalizirana.

Taj barbarski i nasilnički čin, zlokobna je prijetnja hrvatskoj sadašnjosti, prijetnja kojoj treba suprotstaviti činjenicu da je vjera i nada pomogla Hrvatima da prožive i prežive sva ova krvava stoljeća. Hrvati znaju u što vjeruju i zato ne moraju svemu vjerovati. Vjeruju svojoj Katoličkoj crkvi, koja je tijekom minulih stoljeća skrbila za opstojnost hrvatskoga nacionalnog bića, skrbi danas i skrbit će navijeke, što je za mrzitelje hrvatskih svetinja neoprostiv grijeh i ovakav brutalni napad na gospođu, dr. Ružicu Ćavar, jasna je poruka svim hrvatskim katoličkim vjernicima, svim hrvatskim domoljubima da će ih snaći slična sudbina ukoliko im domoljublje bude javno!

Ta spoznaja je zastrašujuća i potvrđuje riječi iz podnaslova, ali sada provjerenom metodom zastrašivanja nasiljem nad katoličkim vjernicima, hrvatskim domoljubima, metodom za koju smo mislili da je zauvijek pospremljena u ropotarnicu povijesti, a to je metoda koja neodoljivo podsjeća na, ne tako daleku hrvatsku prošlost, na olovna vremena, kada su hrvatski domoljubi, katolički vjernici okrutno kažnjavani, a krimen im je bio ljubav prema hrvatskom narodu, ljubav prema domovini Hrvatskoj i svojoj Katoličkoj crkvi.

Stoga, brutalni napad nasilnika na gospođu, dr. Ružicu Ćavar, razlog je za zabrinutost hrvatske javnosti, posebno katoličke, domoljubne javnosti, odnosno razlog je to, da se tome mora zakonski suprostaviti, ali i vjerom, nadom i molitvom.

*Dragutin Bauman je član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva koje je utemeljeno 1991. godine. HŽD je nevladina, nestranačka, neprofitna znanstvenostručna humanitarna udruga koja proučava i prati pojave i uzroke stradavanja ljudi, nastoji osigurati pravnu zaštitu žrtava, pružiti pomoć i podršku žrtvama zločina i zloupotrebe moći; posebno prati i izučava probleme žrtava rata, nasilja i kršenja prava čovjeka, nasilja u obitelji, žrtve u okolišu, prometu, na radu, u prirodnim i drugim nesrećama i katastrofama, izučava žrtve u pravosuđu, administraciji, zdravstvu, školama i u drugim javnim službama; izučava stradanje djece, žena, starijih osoba, pripadnika manjina i druge žrtve.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr