Neovisni za Hrvatsku o izborima za EP: ‘Bio bi politički mazohizam prepustiti svoja mjesta u Saboru Plenkoviću, Jandrokoviću i Bačiću’

Foto: fah

“Bio bi prvorazredni politički mazohizam prepustiti svoja zastupnička mjesta u Saboru Andreju Plenkoviću, Gordanu Jandrokoviću i Branku Bačiću”, odgovorili su za Večernji list Neovisni za Hrvatsku čiji su zastupnici Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih u Sabor ušli s liste HDZ-a pa bi njihov eventualni odlazak u Bruxelles značio da svoja mjesta prepuštaju HDZ-u.

Samo tri mjeseca dijele nas do izbora za Europski parlament, no o ključnim pitanjima koja će se postaviti pred novim eurozastupnicima u godini koja bi, po mišljenju mnogih, mogla odrediti budućnost EU, u Hrvatskoj se zasad malo govori. Nekoliko takvih pitanja Večernji list postavio je većini parlamentarnih stranaka. Donosimo neke odgovore Neovisnih za Hrvatsku.

O najavi skorog uvođenja eura

“Protiv smo uvođenja eura jer proces uvođenja eura ne samo da je ireverzibilan, što zorno prikazuju napori velikog broja država koje su ga uvele, nego je taj proces uvod u potpuni gubitak kontrole nad državnim financijama”, ističu Neovisni za Hrvatsku

Srbija i ispunjavanje uvjeta iz 23. poglavlja

“Hrvatska sva otvorena pitanja sa Srbijom treba rješavati bez obzira na srbijanske pregovore kao suverena država. Srbiji, ovakvoj kakva jest i kakva je bila, još uvijek nije mjesto u društvu zemalja zapadnog uljudbenog kruga”.

O ulasku svih zemalja Jugoistočne Europe u EU?

“Mi nismo političari iz tih zemalja pa da odlučujemo o njihovu ulasku u EU. Možemo govoriti samo o tome kako je u hrvatskom interesu da BiH kao zemlja hrvatskog naroda bude u istom geopolitičkom aranžmanu kao i Hrvatska”.

O akcijskom planu Europske komisije protiv lažnih vijesti

“Taj su plan vladajući birokrati osmislili kako bi utjecali na rezultate budućih izbora, tj. kako bi pokušali zadržati monopol na javno mišljenje. To je još je jedno u nizu shizofreno-autokratskih obilježja razvoja europskih institucija, kažu u NHR-u.

O useljavanju migranata u Hrvatsku zbog nedostatka radnika?

“Vlada je lani povećala broj radnih dozvola za strane državljane na 38 tisuća. No, iako to politički nekorektno zvuči, za konzumaciju radne dozvole potreban je – rad, a većini doseljenika u EU motiv nije rad, nego socijalna pomoć”.

O uvođenju zajedničkog tužitelja EU

“Takvo se tijelo pokušava uvesti pod krinkom obračunavanja s financijskim prijevarama u povlačenju sredstava iz fondova, ali za to već postoji OLAF, pa je takvo tijelo nepoželjan žbir u nacionalnim pravosudnim sustavima.”

Što kanite poduzeti glede financijskog proračuna EU koji favorizira razvijene?

“Kanimo postati jedan od čimbenika u ovjeri prijedloga proračuna – za početak zastupnici u Europskom parlamentu.”

Hoće li u Europski parlament svi s vaše liste koji osvoje mandat?

“Gospođi Esih, generalu Glasnoviću i Hasanbegoviću mjesto je u Saboru, tamo smo izabrani biračkim preferencijama i bio bi prvorazredni politički mazohizam prepustiti svoja mjesta u Saboru Plenkoviću, Jandrokoviću i Bačiću”, zaključuju za Večernji list.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr