Obersnel ne misli da treba podnijeti ostavku nakon požara i nesreće koju je skrivila pročelnica: ‘Bio sam na godišnjem, ne bih drukčije postupio’

Foto: rijeka.hr

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel priopćio je u ponedjeljak da, iako je bio na godišnjem kada su se dogodili požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača i teška prometna nesreća u Istri koju je skrivila pročelnica Vera Begić Blečić, nije bio isključen iz događanja, a na terenu su bili njegovi suradnici i sav posao je odrađen.

Vojka Obersnela je u ponedjeljak na konferenciji za novinare prozvao predsjednik Nezavisne liste Bura i gradski vijećnik Hrvoje Burić rekavši da je, nakon požara te teške prometne nesreće u Istri, gradonačelnik i dalje na godišnjem odmoru, umjesto da je s građanima, te smatra da bi Obersnel trebao podnijeti ostavku.

Vera Begić Blečić iz SDP-a Rijeka pijana izazvala tešku prometnu nesreću u Istri: usmrtila 41-godišnjeg oca, žena i dijete ozlijeđeni

“Traženje moje ostavke, ovoga puta jer sam iskoristio godišnji odmor što, uvjeren sam, povremeno čini i gospodin Burić, tek je još jedan u nizu pokušaja sakupljanja jeftinih političkih bodova, ovoga puta čak i na tuđoj nesreći,“ istaknuo je Obersnel u priopćenju te dodao kako razumije da takvo Burićevo ponašanje proizlazi iz frustracije činjenicom da je dva puta izgubio na izborima.

Uz napomenu kako ne bi drukčije postupao od onoga što su učinili njegovi suradnici ni da je bio u svojoj kancelariji, Obersnel je istaknuo da su se obje strašne i tragične nesreće dogodile tijekom njegova godišnjeg odmora, koji je zbog tih nesreća odlučio i skratiti.

Istaknuo je kako to što proteklih dana nije bio u uredu ili na terenu ne znači da nije radio svoj posao te da uz Internet i mobilni telefon svatko može biti uključen u zbivanja, iako nije na licu mjesta.

“Tako sam i ja, služeći se svima znanom i lako dostupnom tehnologijom, aktivno sudjelovao u svim procesima koji su se odvijali krajem prošlog tjedna”, stoji u Obersnelovu priopćenju.

Podsjetio je kako su prošli petak poslijepodne, kada je izbio požar u bolnici u Lopači, tamo bili njegov zamjenik Nikola Ivaniš i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković , koja je Lopaču posjetila i dan nakon požara. Istaknuo je da je razgovarao i s premijerom, bio je uključen u zbrinjavanje pacijenata, a bio je u kontaktu i s istražiteljima, vatrogascima i zaposlenicima.

Obersnel nakon što je gradska pročelnica skrivila nesreću i usmrtila jednu osobu: ‘Bit će suspendirana’- zašto nije reagirao prošle godine?

Gradonačelnik je podsjetio kako je Veru Begić Blečić suspendirao s mjesta pročelnice odmah nakon saznanja da je odgovorna za nesreću u kojoj je poginuo čovjek, a za obnašatelja dužnosti pročelnika za sport i tehničku kulturu imenovao Renata Kostovića. Objasnio je da je odluka o suspenziji jedino što mu sada omogućava zakon, a da zakone mogu mijenjati samo saborski zastupnici.

Osvrnuo se na i prometnu nesreću u kojoj je pročelnica Vera Begić Blečić sudjelovala lani, koristeći službeni automobil, a u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Obersnel navodi da je sudar skrivila druga vozačica, za što je prekršajno kažnjena, a da je Begić Blečić pogriješila i otišla s mjesta nesreće te da je i ona prekršajno odgovarala.

“No, čak i da sam tada suspendirao Veru Begić Blečić teško je očekivati da bi ju to spriječilo da u svoje slobodno vrijeme vozi svoj automobil. Vera Begić Blečić je odrasla osoba i sama je odgovorna za svoje odluke i postupke,“ zaključio je Obersnel.

Burić smatra da Obersnel treba podnijeti ostavku

Predsjednik Nezavisne liste Bura, Hrvoje Burić kazao je u ponedjeljak da bi gradonačelnik trebao biti s građanima kada je to napotrebnije, a da gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela nije bilo ni tijekom, ni nakon požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, kao ni nakon teške prometne nesreće, koju je pod utjecajem alkohola uzrokovala gradska pročelnica Vera Begić Blečić te je zatražio njegovu ostavku.

„Žalosno je da gradonačelnika nema nigdje. On je na godišnjem odmoru, on se kupa, vodi komunikaciju preko interneta i e-maila,“ rekao je gradski vijećnik Burić upitavši tko brine o bolesnicima.

Govoreći o prometnoj nesreći, koju je izazvala pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, pri čemu je poginula jedna osoba, Burić je naglasio da gradonačelnika nije bilo nakon nesreće, u četvrtak, petak, subotu, niti u nedjelju.

Burić smatra da gradonačelnik ostavku treba podnijeti i zbog slučaja koji se dogodio u svibnju prošle godine. „Tada je on, na svoju odgovornost preuzeo to što pročelnicu, koja je u alkoholiziranom stanju otišla s mjesta nezgode i razbila službeni automobil, nije kaznio,“ rekao je Burić.

“Ostaje nam se zapitati bi li se ova tragična nesreća u Istri dogodila da je on tada suspendirao pročelnicu“, rekao je Burić i ocijenio da Obersnelovo ponašanje nije dostojno Riječanki i Riječana, bilo koga tko mu je dao glas te da traže da sam podnese ostavku.

 

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/nb