Raspisan javni poziv za Upravni odbor HAVC-a

Foto: fah

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je javni poziv za članove Upravnog odbora, s obzirom da dosadašnjim članovima istječe mandat 5. prosinca.

Upravni odbor HAVC-a ima pet članova, od kojih predsjednika i tri člana imenuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske iz redova istaknutih umjetnika i kulturnih djelatnika, koje predlažu udruge na temelju javnog poziva, a jednoga biraju radnici Centra iz svojih redova.

Članovi Upravnog odbora ne mogu biti članovi drugih tijela HAVC-a, a mandat im je četiri godine.

Udruge koje predlažu kandidate trebaju poslati svoje obrazložene prijedloge s opširnim životopisom kandidata, preporučenom pošiljkom na adresu HAVC-a, u roku trideset dana od objave.

Među ostalim, Upravni odbor HAVC-a, odlučuje o financijskom planu i godišnjem obračunu te ustanove, donosi programe njezina rada i razvoja te nadzire njihovo izvršavanje, donosi i odluke o raspolaganju imovinom i sredstvima za poslovanje Centra koji iznose od 50 tisuća do 200 tisuća kuna, a za veće iznose uz suglasnost osnivača.

Najmanje jednom godišnje Ministarstvu kulture podnosi izvješće o radu i uvijek na zahtjev Ministarstva kulture te imenuje i razrješava ravnatelja Centra i obavlja i druge poslove određene zakonom i Statutom.

Dosad su članovi Upravnog odbora bili Stjepan Ćosić kao predsjednik, Romana Matanovac Vučković, Nina Obuljen Koržinek i Hrvoje Turković te Jadranka Hrga, kao predstavnica radnika.

Javni poziv HAVC-a objavljen je u Narodnim novinama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h