Ravnatelj KB Dubrava smijenjen: V.d. Ivica Lukšić

Foto: Snimka zaslona

Upravno vijeće smijenilo je ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića, a za v.d. ravnatelja imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava, rekao je predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

> Dr. Goluža: ‘Ovakva nepripremljenost KB Dubrava povlači pitanje odgovornosti ministra’

> Dr. Goluža o smjenama u KB Dubrava: ‘Grozdana u zemlji Hrvatskoj – pouzdan kadar za specijalne zadatke’

– Temeljem mojih osobnih saznanja i temeljem dopisa od velikog broja rukovoditelja u bolnici, jasno smo uočili da bolnica ne funkcionira na adekvatan način kako bi trebala. Zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koje mogu naškoditi radu bolnice, a to znači i pružanju zdravstvenih usluga. Da se to ne dogodi tražili smo izvješće od ravnatelja koje nismo smatrali prihvatljivim i zato je smijenjen. Zadaća v.d. ravnatelja je da organizira rad bolnice na maksimalno učinkovit način za dobrobit naših pacijenata, rekao je Bašić za HRT.

Dodao je i da je bolnica mjesto gdje aktivnosti i energija svih zdravstvenih djelatnika moraju biti usmjerene na liječenje bolesnika, te da politikantstvu i osobnim interesima tu nema mjesta.

Marušić se zatim poslijepodne pismom obratio djelatnicima bolnice.

U pismu Srećko Marušić navodi da ga je Upravno vijeće KB-a Dubrava smijenilo te poziva djelatnike da budu uz novog ravnatelja, kao što su bili uz njega.

– Tjedni i mjeseci koji su pred nama donijet će brojne kušnje, posumnjat ćemo i jedni u druge i sami u sebe. Zajedništvo je ono na čemu moramo ustrajati, navodi Marušić te ističe da je su se ljudi od početka epidemije međusobno “počeli udaljavati, distancirati tjelesno, emocionalno i duhovno”.

Podsjeća da je više puta rekao “da veličinu neke bolnice i njezinih zaposlenika određuje veličina zadatka koji je pred njih stavljen”. Kaže da “prelaze onaj prag iznad kojega se o nekome priča tiho, dubokim glasom i s puno poštovanja”.

– Mi ulazimo u legendu. Vrijeme koje je pred nama to će jasno pokazati, navodi među ostalim i dodaje da je dužnost ravnatelja nastojao obavljati na najbolji mogući način u danim okolnostima.

“Bolnica nije poligon za prepucavanje”

Cilj je da bolnica funkcionira kao zdravstvena ustanova, a ne kao poligon za prepucavanja pojedinih interesnih skupina, poručili su iz bolnice.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata preminulo 26 osoba, a novih pozitivnih na koronavirus je 2480, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH. U posljednja četiri dana u Hrvatskoj je preminulo 108 osoba.

Pomoćnici novog ravnatelja bit će Toni Kolak, bivši ravnatelj bolnice u KB-u Dubrava i Rado Žic, specijalist opće, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt