Sindikat visokog obrazovanja najavljuje novi datum štrajka na fakultetima: ‘Imamo potporu za nastavak štrajka’

Na fotografiji zgrada Sveučilište u Zagrebu. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

U utorak je održan i četvrti dan štrajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je novi štrajk na fakultetima, veleučilištima, visokim školama, institutima i u NSK, a on će se održati u petak, 22. studenog.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

U utorak, 12. studenog uspješno je održan četvrti dan štrajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Odaziv je i ovog puta bio u skladu s očekivanjima i na tragu prijašnjih dana, doduše uz neznatno veći broj ustanova na kojima štrajk uopće nije održan u odnosu na prethodne dane štrajka (15 od ukupno 118). Na preostale 103 ustanove u štrajku je prema konačno prikupljenim podacima bila natpolovična većina svih zaposlenih, što znači da je i ovog puta naše nenastavno osoblje imalo značajnu podršku svojih kolega u nastavnim i znanstveno-nastavnim zvanjima, kao i da je uz članove Sindikata u štrajku bio i osjetan broj nečlanova.

Četiri ustanove imale su stopostotni odaziv na štrajk, a daljnjih 17 između 80 i 99 posto, što uključuje i Sveučilišne knjižnice u Splitu, Rijeci i Puli te Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Danas je održan i sastanak sindikalnih povjerenika iz redova nenastavnog osoblja na kojem se raspravljalo o dosadašnjem tijeku štrajka i daljnjim koracima. Okupljeni povjerenici pokazali su izrazito visok stupanj spremnosti na nastavak pritiska kako bi se ostvarili zahtjevi artikulirani u štrajku.

Shodno tome, novi termin štrajka u znanosti i visokom obrazovanju bit će u petak, 22. studenog.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr