Sisak: Gradska blagajna potvrdila brojne prednosti

Foto: fah

Otkad je u ožujku na sisačkoj Gradskoj tržnici otvorena gradska blagajna, na kojoj građani mogu bez naknade plaćati sve račune gradske uprave te gradskih ustanova i tvrtki, naplata je postala osjetno učinkovitija – u šest mjeseci gradskoj je blagajni uplaćeno oko 111.000 uplatnica u vrijednosti 9,6 milijuna kuna, pri čemu su građani uštedjeli 440.000 kuna.

Na temelju tog pozitivnog iskustva, gradska je blagajna u srijedu otvorena i na tržnici velikog radničkog naselja Caprag, gdje je potreba za takvom uslugom još izraženija.

“Građani su već pitali hoće li na ovom uplatnom mjestu moći plaćati i druge račune. Kako bismo im izašli ususret, započeli smo pregovore s OTP bankom, kako bi dogovorili moguću naplatu i drugih uplatnica s najnižom mogućom naknadom, u odnosu na sve druge institucije koje obavljaju platni promet”, rekla je na otvorenju nove gradske blagajne gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Radno vrijeme i broj radnih mjesta u gradskoj blagajni u cijelosti će se prilagođavati potrebama građana. Za sada, blagajna radi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 13, srijedom od 8 do 18 te subotom od 8 do 12 sati.

Bez naknade je moguće plaćati račune komunalne naknade, komunalnog doprinosa, naknade za uređenje voda, najma i otkupa gradskih stanova, zakupa poslovnog prostora i javne površine pokretnih radnji, uslužnih naprava, štandova, ugostiteljskih terasa, zakupa nekretnina za isticanje reklamnih panoa i oglašavanje, računa za vrtiće i aktivnosti u vrtićima, računa za prehranu i produženi boravak u osnovnim školama, članarina za sekcije Doma kulture KKV, te račune za odvoz smeća i za potrošenu vodu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h