Smijenjen pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić

Foto: fah

Vlada je razriješila pomoćnika ministra poljoprivrede dr. vet. med. Damira Agičića, priopćeno je u četvrtak sa zatvorenog dijelu sjednice.

Agičić je, objavio je u ponedjeljak 5. ožujka Jutarnji list, uputio nekim veterinarskim inspekcijama dopis kojim poziva na labavljenje inspekcija tijekom Velikoga tjedna uoči Uskrsa. Ministarstvo je njegov dopis nazvalo neprihvatljivim i poručilo kako “povećanu prodaju prehrambenih proizvoda tijekom blagdana mora pratiti i pojačan inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište”.

U priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade navodi se među ostalim da je Vlada donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice i kukuruza.

Ustavnome sudu Vlada se očitovala o dopuni prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, članka 3. Uredbe o visini i načinu plaćanja naknade za koncesiju za distribuciju plina i koncesiju za izgradnju distribucijskog sustava te pojedinih odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj, kaže se među ostalim u priopćenju u kojemu se navode i ostale kadrovske odluke.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr