‘Sokolovi’ sudjelovali u protupožarnoj obuci s vatrogascima

U vojarni „132. brigade Hrvatske vojske“ u Našicama je od 25. svibnja do 5. lipnja 2020. godine održana obuka pod nazivom „Metode i taktika gašenja požara na otvorenom prostoru“ u kojoj su sudjelovali pripadnici 1. Oklopno-mehanizirane bojne „Sokolovi“ Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade u sklopu priprema za predstojeću protupožarnu sezonu.

Cilj obuke je osposobljavanje pripadnika Hrvatske vojske u osnovama gašenja požara i obučavanje u rukovanju protupožarnim sredstvima.

Izrazivši zadovoljstvo provedbom obuke poručnik Igor Šimćik je izjavio: „Obukom smo unaprijedili znanje i vještinu potrebnu za gašenje požara i saniranje požarišta. Kao i sve druge zadaće koje Hrvatska vojska obavlja, i ova zadaća zahtijeva kontinuirano uvježbavanje i usavršavanje radi održavanja i unaprjeđivanja razine znanja.“

Ovom obukom nastavlja se suradnja pripadnika Hrvatske vojske u zajedničkim obukama s pripadnicima vatrogasnih postrojbi u sklopu nadolazeće protupožarne sezone.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr