Splitski taksisti o gostima Ultre: Droga, droga i droga….

Foto: fah, montaža narod.hr

Tijekom trodnevnog održavanja Ultra Europe festivala naplaćeno je čak milijun kuna kazni, privedene su 352 osobe i oduzeto je oko dva kilograma raznih vrsta droge.

Nekoliko taksista posvjedočilo je o svojim iskustvima s prijevozom sudionika festivala.

“Svaka vožnja su u prosjeku tri čovjeka. A što ću vam kazati, kad znate i sami: drogirani, pijani, nenaspavani, znojni, smrdljivi, sve su samo nisu normalni. Čim vide da sam mlađi i da dobro govorim engleski, krenu u razgovor i onda je u pravilu glavno pitanje: “Di ima droge?”. Traže najviše: kokain, ecstasy, marihuanu. Onda im ja objašnjavam kako je u nas droga ilegalna pa i marihuana i da im ne mogu pomoći”, ispričao je jedan taksist za Slobodnu Dalmaciju.

“Osim droge tražili su i gdje ima kupiti alkohola i vode u okolici festivala jer im je tamo bila skupa. Kada sam u tri ujutro imao vožnju naše cure od Vanile do Stobreča, jedva sam dočekao domaćeg klijenta, tada sam bio sam najmirniji”, priča drugi.

Što kaže policija?

Policajci su pronašli i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8,75 grama hašiša i 13,09 grama speeda, 50 grama ketamina.

“Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao dan održavanja javnog okupljanja, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala. Tijekom pripreme osiguranja, održani su radni sastanci s predstavnicima organizatora, Grada Splita, žurnih službi i ostalih subjekata koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s održavanjem festivala i pružanjem usluga posjetiteljima.

Pravovremeno je ostvarena suradnja s građanima koji žive u neposrednoj blizini, radi uspostavljanja direktnog kontakta s policijom u slučaju bilo kakve potrebe žurne intervencije”, izvijestila je Antonela Lolić iz splitske policije.

Svake festivalske večeri čak 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, kao i na čitavom području centra grada kako bi osigurali javno okupljanje i održali povoljno stanje javnog reda i mira, prevenirali prekršaje i kaznena djela.

Pohvalili su vozače koji su, kako su rekli, svojim ponašanjem, prateći njihove smjernice i slijedeći upute policijskih službenika na terenu doprinijeli da stanje u prometu u tom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slobodna Dalmacija/hina