Što nam otkriva imovinska kartica potencijalnog novog ministra zdravstva Vilija Beroša?

Foto: fah

Premijer Andrej Plenković smijenio je dosadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića te za novog ministra predložio saboru dr. sc. Vilija Beroša koji je dosad obnašao dužnost pomoćnika ministra zdravstva.

Budući da je već od prije bio dužnosnik, već je predao svoju imovinsku karticu.

Pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš postao je 24. siječnja 2018., a do tada je bio Pročelnik zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju Klinike za neurokirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Njegova plaća kao pomoćnika ministra iznosila je 15.622 kn, a dobiva prihode i po drugim osnovama, koji iznose 265.000 kn. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na upit T-portala odgovorilo je kako je Beroš kao isplatitelja prihoda po drugim osnovama naveo Općinski građanski sud u Zagrebu. Riječ je najvjerojatnije o honoraru koji prima kao stalni sudski vještak.

Njegova supruga radi u Dječjem vrtiću Malešnica gdje prima plaću od 6.184 kn. Bračni par Beroš ima kredit u iznosu od 50.000 eura podignut u Erste banci te još jedan kredit u iznosu 75.500 eura podignut u Addiko banci. Za prvi kredit mjesečno plaćaju 3.850, a za drugi 4.500.

Upravo su djelomično kreditom Beroševi kupili dvije nekretnine u Zagrebu, jednu od 140 kvadrata u Rudešu, vrijednu nešto više od milijun i pol kuna, a drugu od 51 kvadratni metar u Vrapču, vrijednu 623 tisuće kuna.

Je li riječ o kućama ili stanovima, nije poznato jer Beroš u rubrici ‘vrsta nekretnine’ to nije precizirao, već je naveo da je riječ o ‘drugim nekretninama’.

Supruga posjeduje voćnjak u Laduču od 1700 kvadrata, vrijedan 75 tisuća kuna. S obzirom na to da je Vili Beroš rodom iz Jelse na Hvaru, u tom mjestu suvlasnik je dviju nekretnina stečenih nasljedstvom. Riječ je o stanu od 75 kvadrata, vrijednom 750 tisuća kuna, i kući s okućnicom od 135 kvadrata, vrijednoj 1,13 milijuna kuna.

Od pokretnina, supruga Vilija Beroša posjeduje Audi A3 iz 2011., procijenjen na 75 tisuća kuna, dok Beroš ima Jeep iz 2008. vrijedan 120 tisuća kuna. Suvlasnik je i glisera Fiart 23 iz 2002. godine, vrijednog 70 tisuća kuna.

Beroš se počastio i ručnim satom Breitling, vrijednim 35 tisuća kuna. Supružnici na štednji imaju 25 tisuća eura.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal.hr