Stomatologu osuđenom za pedofiliju kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro!

Foto: Thinkstock

„Šokirani smo što je našem obiteljskom stomatologu I.T., nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu, kazna promijenjena u rad za opće dobro. Radi se o čovjeku koji je osuđen za pedofiliju kada je naša kćerka imala samo 13 godina. Osim toga on još uvijek radi s drugom djecom i to nas posebno brine“, ogorčeni su na hrvatsko pravosuđe i institucije roditelji djevojčice koja je bila žrtva pedofilije. Oni smatraju da bi djeca trebala biti zaštićena od bilo kakvog dodira s osuđenim pedofilima i da bi se zakonski trebala dati najkvalitetnija rješenja u zaštiti djece.

Ugledni stomatolog iz jednog Doma zdravlja u Zagrebu iskoristio je blagonaklonost obitelji čiji je bio i susjed i stomatolog, te je njihovu 13-godišnju kćerku znao ostavljati kao posljednju pacijenticu i tada je voziti kući svojim osobnim automobilom, piše 24sata.hr

Djevojčica je imala je samo 13 godina kad ju je seksualni predator ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela na klupici u parku. To je vidjela njihova susjeda i sve ispričala roditeljima. Šok koji je uslijedio bio je ogroman – pedofil je njihov dobri poznanik, obiteljski prijatelj i stomatolog.

Zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, stomatolog pedofil I.T., pravomoćno je u srpnju 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. Kaznu je odradio u cijelosti, o čemu je probacijski ured obavijestio sud u kolovozu ove godine. Prema pravomoćnoj presudi jednog općinskog suda, osuđen je zbog dva djela bludnih radnji u studenom 2015., jednog u parku, drugog u stanu, te zbog upoznavanja djece s pornografijom jer je djevojčici na mobitel poslao fotografiju spolovila. Za potrebe sudskog postupka djevojčicu su vještačili dječji psiholozi i psihijatri koji su zaključili da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja i pružili joj psihološku pomoć.

Stomatolog pedofil je u svom iskazu na sudu priznao sve navode iz optužnice. Tražio je da mu, zbog bolesti oca i majke, za koje se brine, ne izreknu zatvorsku kaznu te istaknuo da prije nije osuđivan, kao i da je sudionik Domovinskog rata. Otac djevojčice, inače dragovoljac Domovinskog rata, ogorčen je što se ovakvi argumenti uopće uzimaju kao olakotna okolnost za smanjenje kazne za zločin pedofilije.

Odvjetnički ured koji su roditelji djevojčice angažirali te Ured pravobraniteljice za djecu prijavili su stomatologa Hrvatskoj komori dentalne medicine (HKDM). U studenom ove godine Časni sud drugog stupnja komore odbacio je žalbu liječnika te potvrdio izrečenu zabranu obavljanja stomatološke djelatnosti na šest mjeseci.

Ono što čudi –  iz Doma zdravlja gdje stomatolog radi tvrde da nema nikakve obavijesti o zabrani rada i stomatolog i dalje neometano radi.

Sve to vrlo brine roditelje djevojčice-žrtve, koji bi kao savjesni građani, htjeli da druga djeca budu zaštićena i pošteđena od onoga što je njihova obitelj morala proći zajedno sa svojom 13-godišnjom kćeri.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata.hr