Stručnjak za sigurnost o optužbama iz BIH: ‘Dezinformacija smišljena u bošnjačkom krilu kako bi se pokušao opravdati izbor Komšića kao hrvatskog predstavnika’

Foto: Snimka zaslona

Mektić je optužio SOA-u da je vrbovala vehabije da prenose oružje u BiH kako bi diskreditirali državu BiH i kako bi se opravdale tvrdnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Ostojić potvrdio da u izvješću SOA-e ‘nema dokaza za Mektićeve optužbe’: ‘Hrvatska je kolateralna žrtva odnosa unutra BiH’

Bivši obavještajac i stručnjak za sigurnost Gordan Akrap za Dnevnik Nove TV utvrdio je da “Dragan Mektić ostaje kod tvrdnji da se afera dogodila, proziva i optužuje, dok tužiteljstvo BiH kaže kako nikakvu prijavu nisu dobili. U kompliciranim unutarnjim odnosima u BIH treba znati da je Mektić član SDS-a, stranke koju je osnovao Radovan Karadžić i koju je Milorad Dodik doslovno potukao na zadnjim izborima.

Razlog plasiranja dezinformacije Akrap vidi u činjenici da “Mektić ima ozbiljnih problema sa svojom političkom budućnošću. Idući tjedan se očekuje presuda Radovanu Karadžiću, pa onda presuda i Mektićevoj stranci. U slučaju da se dogodi političko savezništvo Dodika, srpskih stranaka, HDZ-a i SDA, stvaranjem takve vlasti na državnoj razini, Mektić gubi poziciju i gubi imunitet.”

“Najvjerojatnije je da je ta dezinformacija smišljena u bošnjačkom krilu, kako bi se pokušalo opravdati izbor Željka Komšića kao autohtonog hrvatskog predstavnika u BiH. Cilj je i odagnati procese kojima Hrvati nastoje vratiti svoju suverenost i konstitutivnost.”, istaknuo je Akrap za Novu TV.

Ministar Medved: ‘Mektić možda samo skreće pozornost s postrojavanja četnika u Višegradu’

Po njihovim tvrdnjama cijelu akciju u BiH koordinirao je hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić.

Akrap smatra da Bandić “nije slučajno izabran. Bio je djelatnik sigurnosne službe do prije dvadesetak godina, no sada je diplomat. On nije protjeran iz Nizozemske, to su krive informacije. Uskoro mu istječe diplomatski imunitet i on će uskoro napustiti BiH i upravo je zato on izabran kao akter ove afere jer kada napusti BiH, akteri će reći: Eto vidite, otišao je iz BiH jer je bio kriv.”

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr