Sunčano i vrlo vruće, gužve na cestama prema turističkim središtima

Foto: dmytrok /photos/klimenko/7945866396/

Sunčano, te vruće i vrlo vruće. Slabog do umjerenog razvoja oblaka bit će uglavnom u gorju uz mogućnost kratkotrajnog lokalnog pljuska i grmljavine. Vjetar većinom slab, a na Jadranu ujutro većinom slaba i umjerena bura, a poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka 32 i 37 °C.

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 21.07.2015.

Nastavlja se toplinski val čija dugorajnost može vrlo nepovoljno djelovati na ljude. Zbog toga je potrebna primjerena zaštita o čemu se detaljno možete informirati na stranicama Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.hr/novosti/ostale_vijesti/zastita_od_velikih_vrucina_preporuke.

HAK: Gužve na prilazima turističkim središtima

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica državne ceste Čeminac-Beli Manastir (DC7). Obilazak je lokalnim cestama, navodi HAK.

Zbog požara za sav je promet zatvorena državna cesta Janjina-Pijavičino (DC414) na Pelješcu.

Na autocesti A1 kod odmorišta Modruš (98.km) u smjeru Splita zbog teretnog vozila u kvaru vozi se usporeno.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, povremeno duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje traju radovi.

Zbog radova u čvoru Jankomir (A3) vozila koja se kreću iz smjera Bregane autocestom A3 prema autocesti A2 Zagreb-Macelj (Zaprešić) voze obilazno Ljubljanskom avenijom preko rotora u Ulici Velimira Škorpika s polukružnim okretanjem prema čvoru Jankomir (do 15. kolovoza).
Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec zatvorena je od čvora Dubrava do privremenog spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je državnim i županijskim cestama kroz Vrbovec do privremenog spoja s državnim cestama DC10 i DC28 u Cugovcu.

Zbog radova vozi se uz ograničenje brzine na državnoj cesti DC1 u Prijeboju i na državnoj cesti DC429 Selište Drežničko-Prijeboj (u Plitvičkim Jezerima).
Zbog visokih temperatura i velikih vrućina vozačima koji kreću na put savjetujemo da imaju dovoljno bezalkoholnih napitaka, vode ili čaja kako bi što lakše podnijeli putovanje.

Zbog radova za sav promet zatvorene su državne ceste:

DC1 između Đurmanca i Krapine, zbog oštećenja kolnika,
DC2 Našice-Osijek u mjestima Markovac Našički, Jelisavac, Breznica Našička i Koška,
DC22 Možđenec-Sudovec,
DC29 u Zlataru,
DC33 u Kninu u Tomislavovoj ulici,
DC38 u Pleternici,
DC57 Vukovar-Orolik,
DC229 Hum na Sutli-Kumrovec na dijelu od GP Miljana do Zagorskih Sela,
DC310 Jastrebarsko (DC1)-čvor Jastrebarsko (A1),
DC423 Slavonski Brod-Luka Slavonski Brod u Osječkoj ulici,
DC517 Beli Manastir-Belišće kod Željezničke ulice u Belišću.

Zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju prometa na:

zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica, zbog radova na buducem čvoru Jakuševac, promet se odvije dvosmjerno iz smjera Ivanje Reke prema Lučkom od 28+700 do 27+700, dvosmjeran promet odvija se na desnoj strani kolnika,
autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Komin te Popovec i Sveta Helena,
DC1 u Prijeboju i DC429 Selište Drežničko-Prijeboj u Plitvičkim jezerima
DC2 jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, od kružnog toka u Turčinu do raskrižja Poljana Biškupečka,
DC8 Jadranskoj magistrali u mjestima Bibinje i Gradac,
DC10 Sveta Helena-Vrbovec u smjeru Vrbovca te na čvorovima Grabrić i Konak,
DC36 u mjestu Gradec Pokupski,
DC70 Omiš-Gata na dionici od Zakučca do županijske ceste ŽC6165,
DC225 GP Harmica-Zaprešić kod čvora Jarek.

Zbog radova uz državnu cestu DC75 od raskrižja Rožac do raskrižja za Đubu, vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju (od 16. do 31. srpnja).

Zbog radova se vozi jednim trakom usporeno na državnoj cesti Cugovec-Haganj (DC28) i na državnoj cesti Gostović-Gornji Tkalec (DC41).

Do 26. rujna zbog radova na državnoj cesti DC5 Virovitica-Lipik na dionici vodospremnik “Krndija”-Omanovac-Badljevina vozi se jednim trakom uz semafore. Nedjeljama, praznicima i blagdanima radova neće biti.

Od 20. do 24.07. obavljat će se izvanredni prijevoz vjetrogeneratora iz luke Zadar do gradilišta u Sinju. Polazak prijevoza je u 6 sati iz luke Zadar, dolazak na čvor Dugopolje (A1) oko 08,30, a prolazak kroz Sinj između 9,30 i 10 sati.

20.07.2015. od 23,00 sati obavljat će se izvanredni prijevoz na relaciji: Luka Ploče – čvor Čeveljuša – DC8 smjer Dubrovnik – čvor Opuzen – DC8 smjer Dubrovnik – GP Klek/Neum-1 – i nakon toga županijskom cestom od MGP Duži / Imotica do ulaska na gradilišnu cestu vjetroelektrane u izgradnji VE. RUDINE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: dmytrok/flickr