Tomašević napadao Bandića zbog nabave automobila nakon prirodnih katastrofa, a sada on uzima nove

Tomašević
Zagreb, 04.06.2021. - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obratio se javnosti nakon primopredaje izvršnih ovlasti. Na fotografiji Luka Korlaet, Danijela Dolenec, Tomislav Tomašević. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je između ostaloga objavljeno pokretanje novih natječaja. Zagreb pokreće natječaje za mjesto glasnogovornika Grada Zagreba, za pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje te čelnika Zavoda za zaštitu spomenika.

Natječaj za Upravu Zagrebačkog velesajma

Tomašević je rekao i da se raspisuje natječaj za Upravu Zagrebačkog velesajma te da je poništen prethodni natječaj za najam 150 gradskih vozila vozila.

“Sad traje postupak za nabavu 50 automobila, procijenjena vrijednost je oko 5,4 milijuna za tri godine. Napravili smo I izračun je li dnevni najam bolji ili ne. Novost je da će otprilike pola tih automobila biti na hibridni ili električni pogon. U tom smislu naša uprava, koja želi promovirati zelenu javnu nabavu, želi na neki način mijenjati i korištenje automobila. To isto ima uštede što se tiče goriva”, ocijenio je Tomašević, prenosi N1.

Pri tome treba podsjetiti, da je Tomašević u kolovozu prošle godine napao tadašnjeg gradonačelnika Milana Bnadića jer nakon tri prirodne katastrofe puno novaca troši na luksuzne automobile.

“Ne znam što reći, ovo me stvarno ljuti. Svašta sam vidio od Bandića, ali ovo je na rubu pameti. Nakon tri prirodne katastrofe toliko novaca se troši na luksuzne automobile i to po modelu dnevnog najma što je puno skuplje”, govorio je tada, prenio je Poslovni.hr.

U radnoj skupini za financije bivši SDP-ov ministar

Osniva se i radna skupina za financije Grada Zagreba. Funkcija je poboljšanje financijske održivosti proračuna i poduzeća. To je savjetodavna funkcija. Ona ima i vanjske članove. Ja sam predsjedavajuća, članica je pročelnica za financije i njena pomoćnica, vanjski članovi su Damir Bakić i Boris Lalovac. Radi se pro bono, rekla je Dolenec.

Boris Lalovac bio je ministar financija u Vladi Zorana Milanovića.

Tomaševićev zamjenik Luka Korlaet rekao je da su mobilni timovi od 20. srpnja obradili 2.992 zahtjeva kad je u pitanju obnova nakon potresa.

Predstavio je i europski projekt Potresni rizik, kojim se popisuju zgrade u razvoju u smislu potresnog rizika. Stvaranje baze podataka omogućit će analizu zgrada. Građani će samoupisom na stranicama www.potresnirizik.zagreb.hr pomoći u sakupljanju podataka za bazu, rekao je Korlaet.

O natječaju na koji je Pripuz dao najjeftiniju ponudu

Novinari su zagrebačkog gradonačelnika upitali o natječaju za biootpad na kojem je najjeftiniju ponudu dao Petar Pripuz i hoće li ga poništiti.

“Ne mogu detaljno komentirati jer je natječaj u tijeku. Raspisali smo natječaj jer Grad u ovom trenutku to ne može sam. Snalazimo se kako znamo. Dugoročno rješenje je kompostana u vlasništvu Grada Zagreba, i tu mislimo aplicirati na europske fondove. Povjerenstvo pregledava dokumentacije poduzeća koja su se javila na natječaj. Vjerujem da će odluka biti u roku do mjesec dana”, rekao je Tomašević.

Na pitanje hoće li se zbog Petra Pripuza poništiti natječaj, Tomašević je ponovio da Zagreb to ne može raditi sam i da treba natječaj za biootpad. “Već sam rekao, raspisali smo natječaj, dok grad nema kompostanu, potrebna nam je suradnja. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, donijet ćemo odluku i izabrati najpovoljniju ponudu”, rekao je Tomašević.

Govoreći o Festivalu slobode, koji je održan u Zagrebu, Korlaet je rekao da su na Trgu bana Jelačića bili predstavnici Stožera Grada Zagreba, kao i policija. “Policijski načelnik PU zagrebačke izvijestio me je da se pregledavaju snimke. Kao što znate, skup nije bio prijavljen. Prijavu je trebalo napraviti na vrijeme”, rekao je Korlaet.

Tomašević je dodao da Grad ne daje dozvole za javna okupljanja, nego da to radi policija, a da je na Gradu da koordinira s policijom.

O žičari

“Trebali smo jučer imati sastanak ministar Butković i ja, ali nismo. Čekamo novi termin. Odvija se komunikacija da riješimo problem. Paralelno, idemo dalje s javnim natječajem. Žičara svako malo mora raditi kako bi se jamstveni rok poštivao. ZET radi na natječaju”, rekao je Tomašević.

“S ministrom prometa pričat ćemo o korištenju sredstava EU-a, nisam sretan kako je žičara izvedena, koliko je koštala, preko 100 milijuna eura, dosta financijski opterećuje ZET”, rekao je Tomašević.

Upitan o evenutalnom poskupljenju obroka u školama i vrtićima, Tomašević je rekao da se to nije razmatralo niti da je to namjera.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1