Tomašić pozvala pravaške glasače da daju glas koaliciji HDSSB-a i konzervativaca

Foto: fah

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, koja na parlamentrane izbore u rujnu izlazi u koaliciji sa HDSSB-om u dvije slavonske jedinice, pozvala je u četvrtak sve birače koji misle dati svoje glasove pravašima da ih daju spomenutoj koaliciji, kako ne bi otišli SDP-u.

“Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u”, poručila je Tomašić nakon što je koalicija HDSSB-a i Konzervativaca predala kandidacije liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

“Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne”, ustvrdila je Tomašić i pozvala birače iz slavonskih županija da izađu na birališta i daju glas koaliciji ili “ako hoće, njoj”.

Koalicijsku listu u Četvrtoj izbornoj jedinici ‘nosi’ Branimir Glavaš, u Petoj Dragan Vulin, na drugim su mjestima Vladimir Šišljagić i Tomašić.

Vulin, predsjednik HDSSB-a poručuje kako će koalicija beskompromisno zastupati interese Slavonije, Baranje i Srijema u kojima je poljoprivreda ključna grana.
Slavonija, kaže, ne smije biti sirovinska baza, mora imati prehrambenu i prerađivačku industriju. “Dosta je eksploatacije Slavonije. Dosta je toga se se u njoj više isplati čuvati ptice, bube i žabe nego proizvoditi hranu”, poručuje Vulin i prenosi odlučnost koalicije da promijeni postojeće stanje.

O poslijeizbornom koaliranju i eventualnim partnerima malo otkriva. “Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompriomisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu”, odgovara novinarima.

Tomašić nije govorila o razlozima zbog kojih je ‘pukla’ suradnja njene stranke s HDZ-om. “Pitajte HDZ, s naše je strane bila dobra želja i volja”, izjavila je.

“Ako budemo dio vlasti, budemo obnašali valst, naravno da ću ostati u Hrvatskoj, ako ne, budemo li imali samo jednog zastupnika mislim da Slavoniji mogu više pomoći u Europskom parlamentu, nego da sjedim ovdje u Saboru”, odgovorila je Tomašić upitana što će biti s njenim mandatom u EP ako uđe u Hrvatski sabor.

Potvrdila je i da će na koalicijskim listama biti poštovana ‘ženska kvota’, odnosno da će biti 40 posto žena.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h