U funkciji portal e-Obnova za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu

Foto: Fah

Od četvrtka je u funkciji portal e-Obnova za elektroničko podnošenje zahtjeva za obnovu potresom oštećenih zgrada. izvijestio je je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

“Ostvarena je naša želja da odemo prema građanima što je više moguće, u smislu pojednostavljenja potrebne dokumentacije za podnošenje zahtjeva za obnovu”, kazao je Horvat nakon sjednice Vlade istaknuvši da se od danas zahtjev za obnovu može podnijeti i elektroničkim putem, na portalu e-Obnova.

Dodao je da je time zaokružen proces pojednostavljenja ishođenje potrebne dokumentacije za obnovu.

“Jedna takva integrirana aplikacija daje nam mogućnost da elektroničkim zaprimanjem zahtjeva i službenici ministarstva koji će raditi na generiranju odluka automatizmom preuzimaju te podatke koji se upisuju u sam zahtjev. Prvi sljedeći korak koji će biti i sastavni dio tehničkog aplikativnog rješenja bit će i automatizam u generiranju odluka, taj administrativni posao pojednostavimo što je više moguće”, poručio je Horvat.

Pristup aplikaciji, koja se nalazi na adresi https://eobnova.gov.hr, omogućen je svim fizičkim i pravnim osobama putem sustava e-Građani.

Horvat je podsjetio je da su u protekla dva tjedna otvoreni dislocirani uredi tog ministarstva u Sisku, Petrinji, Glini, Hrvatskoj Kostajnici i Lekeniku te najavio da je u završnoj fazi opremanje info centra obnove u Zagrebu

Informativni centar Obnova u Zagrebu trebao bi se, prema najavi, otvoriti do 15. ožujka u centru Zagreba, a u tom prostoru smjestit će se službenici tog ministarstva, Fonda za obnovu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te djelatnici Pravne klinike.

Tako će se omogućiti građanima Zagreba da na jednom prostoru dobiju informacije o predaji zahtjeva za obnovu te da na tom mjestu i podnesu zahtjev, istaknuo je Horvat.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina