U subotu se održava Hod za život u Rijeci

Foto: fah

„Hod za život“ u Rijeci će se održati u subotu, 27. lipnja.

“Hod za život” je miroljubivi hoda građana po kojem se želi naznačili važnost potpori životu od začeća do prirodne smrti, kao temeljnom pravu čovjeka. Ove godine je geslo “Moja kultura je kultura života”.

Ovogodišnja ruta prema promijenjenoj odluci Grada Rijeke iznosi točno 150 metara. Okupljanje hodača će biti na Titovom trgu, točnije pješačkom mostu u blizini hotela Continental u 10:00 sati. Hodači će se potom kretati Fiumarom prema Jelačićevom trgu gdje će se održati glazbeni program, piše HKM.

Program završava u 13 sati.

> (FOTO) Prvi Hod za život u Rijeci: ‘Ovo je edukativna i miroljubiva manifestacija’

> (VIDEO) Prekrasni prizori: Povijesni prvi Hod za život u Rijeci

Prvi Hod za život organiziran u Rijeci održan je 2018. godine unatoč preprekama koje mu je postavljao SDP-ov  gradonačelnik Vojko Obersnel, kao da građani koji hodaju za život također ne plaćaju poreze i prireze u Rijeci te imaju pravo u javnosti iznositi svoje zahtjeve da se poštuju ljudska prava – pravo na život od njegovog početka do smrti.

“Ovo je edukativna i miroljubiva manifestacija”, poručila je 2018. godine članica organizacijskog odbora riječkog “Hoda za život” Maja Šimičić Rosandić. Istaknula je i kako je cilj te manifestacija osvijestiti da život traje od začeća do smrti te o važnosti života.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr