U Vukovaru položeni vijenci i zapaljene svijeće na Memorijalnom groblju

Foto: www.vukovar.hr

Podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, u povodu Dana državnosti, vijence su u utorak položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva.

Počast ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu odala su, među ostalima, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, čiji će polaznici u srijedu u Vukovaru imati svečanu promociju.

Nakon polaganja vijenaca, molitvu na groblju molio je župnik vukovarske Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Ivica Jagodić, a potom je u Crkvi sv. Filipa i Jakova služena i misa za domovinu koju je predvodio voini biskup, mons. Jure Bogdan.

Sudionici svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta, nakon mise, prošli su u mimohodu ulicama Vukovara do Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav podno kojega su položeni vijenci.

U Palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u povodu Dana državnosti upriličio je svečani prijem.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina