Ukrajinci ‘snimaju’ Uljanik – u utorak smjena Uprave i NO-a?

Foto: Fah

Potencijalni novi ulagači, predstavnici ukrajinskoga brodovlasnika stigli su jutros u pulski Uljanik kako bi se sastali s Upravom. Sastanak je bio zatvoren za javnost, trajao je dva sata, nakon čega su svi krenuli u obilazak brodogradilišta. Iz Uprave su poručili kako će o svemu kasnije izvijestiti Ministarstvo gospodarstva.

Stanje u Uljaniku nije dobro – računi Uljanika i 3. maja i dalje su u blokadi. U ponedjeljak bi trebala biti isplaćena plaća, za koju nema novaca.  Idući tjedan je tjedan D za Uljanik, javlja reporterka HRT-a Jasminka Kalčić. U utorak 16. listopada, doznaje Kalčić – održat će se Skupština društva na kojoj bi se trebao smijeniti Nadzorni odbor. Potom bi se trebala smijeniti Uprava i imenovati nova.

Sindikati koji djeluju u Uljaniku pozdravljaju interes potencijalnih partnera iz Ukrajine za brodogradilišta Uljanik i 3. maj jer smatraju da je svaka konkurencija dobro došla. Ukrajinci su zainteresirani isključivo za brodogradnju, ne i za nekretninski biznis”, izjavio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko. Najavio je kako će, ako plaća za rujan ne bude isplaćena u ponedjeljak, ponovno formirati Štrajkački odbor, a od utorka će započeti proces mirenja u trajanju od pet dana. Gotovo je sigurno da će  biti spriječeno održavanje Skupštine društva, a samim time i izbor novog Nadzornog odbora i Uprave, kaže Šverko.

Izvor: narod.hr/HRT