Vesna Vlahović Štetić potvrđena za dekanicu Filozofskog fakulteta

Foto: fah

Senat Sveučilišta u Zagrebu potvrdio je izbor Vesne Vlahović Štetić za dekanicu Filozofskog fakulteta u akademskoj godini 2017./2018./2019./2020., objavio je Filozofski fakultet na svojoj internetskoj stranici.

Vlahović Štetić za dekanicu je izabrana na sjednici Fakultetskog vijeća 25. svibnja, a dužnost preuzima 1. listopada od o.d. dekana Željka Holjevca, navodi se u priopćenju.

Postupak izbora za dekana za mandatno razdoblje 2017./2018.-2019./2020. pokrenut je na sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 16. veljače, a poziv za podnošenje prijedloga objavljen je 21. veljače.

Vesnu Vlahović Štetić na dužnost dekanice predložio je Odsjek za psihologiju. Redovita je profesorica Filozofskog fakulteta od 2007. godine, a u trajno zvanje izabrana je 2012. godine. Od početka sveučilišne karijere, navodi se u životopisu, nastavno je i znanstveno usmjerena na područje psihologije obrazovanja i školske psihologije.

Od 2002. do 2004. bila je zamjenica pročelnice Odsjeka za psihologiju, od 2000. do 2015. bila je predstojnica Katedre za školsku psihologiju, a od 2015. pročelnica je Odsjeka za psihologiju. U više navrata bila je članica Znanstveno-nastavnog vijeća FF-a, a sudjelovala je i u radu fakultetskog Povjerenstva za unapređivanje kvalitete nastave.

U programu rada Vlahović Štetić navela je da FF treba artikulirati i primjenjivati novu viziju čija će osnova biti dizanje standarda u domeni nastave i znanosti, ali i djelovanja u društvu.

Kao tri osnovna zadatka buduće uprave istaknula je okončanje krize upravljanja, repozicioniranje Filozofskoga fakulteta i njegovu prilagodbu promjenama u sustavu financiranja visokog obrazovanja i znanosti, te sustavu kontrole kvalitete.

Jednom od temeljnih zadaća nove uprave smatra ujednačavanje studijskih programa na preddiplomskom i diplomskom studiju, te pokretanje rasprave o razredbenom postupku, odnosno prijemnom ispitu.

Vlahović Štetić u programu je istaknula da će se zauzimati za unapređenje sveučilišne nastave i njezino prožimanje s istraživanjem, ujednačavanje studijskih programa, integraciju istraživačkih kapaciteta, otvoreno i odgovorno poslovanje, transparentnu kadrovsku politiku, unapređenje pravne strukture i jačanje uloge Vijeća te aktivnu suradnju s odsjecima.

Osim Vlahović Štetić kandidatkinje su bile Ivana Franić, predloženica Odsjeka za romanistiku, te Mirjana Polić Bobić, predloženica Inicijativnoga kruga za obranu dostojanstva akademskoga života.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/mš