(VIDEO) Dr. sc. Sanja Bilač poziva na prosvjed u Split: “Pokažimo doista što mislimo o Istanbulskoj i kakvu Hrvatsku želimo!”

Foto: Snimka zaslona

Dr. sc. Sanja Bilač, članica građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije, pozvala je građane na prosvjed protiv ratifikcije Istanbulske, koji će se održati u četvrtak, 12. 4. u 18 sati na Rivi u Splitu.

> Nadbiskup Puljić: ‘Interpretativna izjava, kažu stručnjaci, nema pravnu snagu, a ratifikacija IK bila bi štetna za narod i državu’

“Evo, koristim prigodu s radošću pozvati sve naše sugrađane, naše ljude na otocima, naše ljude iz Zagore, da dođu ovdje na Rivu 12. travnja i pokažu preuzimanje odgovornosti za život naše obitelji i hrvatske domovine.

To je, u ovom trenutku, najmanje što možemo napraviti. Pokažimo doista što mislimo o Istanbulskoj konvenciji i pokažimo kakvu Hrvatsku želimo!”, rekla je dr. Sanja Bilač.

 (FOTO, VIDEO) GI ‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije’: ‘Zaustavimo ratifikaciju!’

 (FOTO, VIDEO) Deseci tisuća ljudi protiv Istanbulske konvencije: ‘Zastupnici, zaustavite ratifikaciju!’

Ratifikacija Istanbulske konvencije Hrvatskoj donosi obavezu unošenja u zakonodavstvo ideološke i neznanstvene definicije “roda” kao društvenog konstrukta odvojenog od spola (čl. 3. c. i 4. 3.), oko koje ne postoji konsenzus na razini dokumenata EU, jer se termin rod u dokumentima EU koristi kao sinonim za spol. Taj bi se ideološki termin sukladno čl. 12. Konvencije unio i u kurikule na svim razinama obrazovanja i poučavao djeci, čime bi bilo dovedeno u pitanje pravo roditelja da odgajaju svoju djecu i pravo na slobodno znanstveno istraživanje.

(FOTO, VIDEO) UIO: premijer Plenković u EU glasao protiv Istanbulske; udruga mu za Uskrs darovala The New York Times

Također bi prema čl. 8. Konvencije bilo obavezno izdvajanje značajnih sredstava, Dubravka Šuica je procijenila da se radi o milijardu kuna, od kojih bi znatan dio otišao udrugama.

 Šuica (HDZ): ‘Za implementaciju Istanbulske konvencije potrebno je više od milijardu kuna u proračunu’

Provedbu Istanbulske konvencije bi sukladno glave IX. Konvencije nadziralo naddržavno tijelo GREVIO, u kojem sjedi 10 žena čija je ideološka pozicija slična onima Rade Borić i Sanje Sarnavke.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr