(VIDEO) Hoće li Milanović, postane li predsjednik, pomilovati udbaške ubojice?

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Zoran Milanović je 2013/14. kao prvi čovjek Hrvatske činio nevjerojatne napore i političke eskapade (‘Lex Perković’ tri dana prije pristupanja EU!) da udbaški ubojice Perković i Mustač ne budu izručeni Njemačkoj. To je išlo tako daleko da je Hrvatska došla 2013. pred sankcije EU. Nakon toga, 2014. Milanović političkim ucjenama traži promjenu Ustava Republike Hrvatske, u cilju zaštite Perkovića i Mustača.

Možemo li očekivati da će Milanović nakon takvog zalaganja za dvojicu udbaša-ubojica u prošlosti, pomilovati ih ako postane predsjednik?

Milanović štiti udbaške ubojice tvrdeći da su branitelji – a tko su onda Tomislav Merčep i Đuro Brodarac?

Godina je 2013., a prvi čovjek Hrvatske je Zoran Milanović. Prvi puta u povijesti trebaju biti izvedeni na sud dvojica visokopozicioniranih članova UDBA-e, Josip Perković i Zdravko Mustač . Oni su organizirali i zapovjedili ubojstvo Stjepana Đurekovića u Njemačkoj. Hrvatska, zbog nedostatka lustracije nije bila tada kao niti danas, voljna i sposobna procesuirati ove i druge komunističke ubojice. Niti bilo koga iz doba Jugoslavije iza koje su ostale jame sa desetinama tisuća leševa ubijenih ljudi.

Doduše, Hrvatska to odlučno radi sa svojim braniteljima, pa čak i zapovjednicima Hrvatske vojske kao: Tomislav Merčep – zapovjednik obrane Vukovara, Mirko Norac – zapovjednik obrane Gospića, Đuro Brodarac – zapovjednik obrane Siska, Branimir Glavaš – zapovjednik obrane Osijeka i brojni drugi.

Za njih se Milanović nije zalagao kao zaslužne branitelje, što je tvrdio za Perkovića i Mustača: „Štitimo, ako se ja moram tu razmetati, hrvatske branitelje! Od neugodnih, teških situacija da im se po principu univerzalne jurisdikcije dogodi da neka prijava s Balkana dođe tu na sud, recimo u Bruxelles. Što ćemo onda? Automatski izručiti? Neću! Ako treba, sudit ćemo im u Hrvatskoj“, rekao je premijer Milanović 27. lipnja 2013. u Bruxellesu.

Dapače, na branitelje je Milanović slao specijalnu i do zuba naoružanu policiju i na Markov trg (u crkvu!), kao i u Vukovar gdje su ratni heroji dobili zatvorske kazne zbog skidanja običnih ploča s ćiriličnim natpisom.

No, izručenje udbaških ubojica traži prva velesila Europske Unije – Njemačka. A na put pravdi i istini staje nitko drugi nego SDP, stranka sljednica Saveza komunista Hrvatske, i njen prvi čovjek Zoran Milanović. Zajedno sa velikim dijelom medija, projugoslavenski orijentiranih političara, Milanović kreće u odlučnu borbu ZA udbaške ubojice.

Hrvatska pred sankcijama EU zbog Milanovića!

Tek 2016. izlazi na vidjelo da je Hrvatska je u to vrijeme bila pred sankcijama zbog politike Zorana Milanovića.

U arhivima Europske komisije pronađeni su 2016. dokumenti iz rujna 2013. godine, koji otkrivaju svu dramatičnost trenutka u kojem je Hrvatska zbog zakona poznatog kao Lex Perković bila na rubu toga da joj Komisija uvede sankcije.

“Hrvatska je izmijenila uvjete po kojima su ostale države članice pristale na njezino pristupanje Uniji”, piše u dokumentu, a takvo ponašanje je “miniralo povjerenje između Hrvatske i ostalih država članica i institucija EU”.

Ovo je prvi put u povijesti EU da se nešto takvo događa, zaključuje se u jednom paragrafu, a prenosi 24sata.

“Ovo je prvi put da je zemlja članica jednostrano i ilegalno promijenila primjenu zakona EU instrumenta kratko – tri dana – prije pristupanja i nakon dovršetka pristupnih pregovora”, piše u dokumentu u kojem se čak pet puta spominje da je Hrvatska narušila povjerenje ostatka EU. Spominje se “ozbiljna kompromitacija” principa pravosudne suradnje i predlaže zamrzavanje tada još neisplaćenih 80 milijuna eura iz Fonda za pomoć Hrvatskoj.

Do takvih sankcija na kraju ipak nije došlo jer je ubrzo nakon što je Komisija 20. rujna 2013. primila na znanje ovaj dokument, Vlada u Zagrebu popustila je pod pritiscima i odlučila promijeniti Lex Perković.

No, iz dokumenta je vidljivo da je vjerodostojnost Hrvatske u EU u tom trenu zaista bila na najnižoj razini u povijesti države.

A na čelu države je bio Zoran Milanović.

Josip Perković i Zdravko Mustač uhićeni su 1. siječnja 2014. temeljem europskog uhidbenog naloga izdanog u Njemačkoj.

Milanović traži promjenu Ustava radi zaštite udbaša

Tada Milanović ide korak dalje u spašavanju udbaških ubojica: prvo je inzistirao na tome da će zakon ponovo uskladiti s EU do 1. srpnja 2014., te da će istovremeno provesti promjenu Ustava RH kojom će proglasiti da nema zastare za politički motivirana i teška ubojstva.

Takvim manevrom, da je Milanović promijenio Ustav, Perković i Mustač možda ne bi bili izručeni Njemačkoj, nego bi im sudilo u RH.

A time možda i oslobodilo.

Pod velikim pritiskom Milanovićeva Vlada morala je umjesto s 1. srpnjem 2014. ukinuti “Lex Perković” s 1. siječnjem 2014., te odvojiti usklađivanje tog zakona od ustavnih promjena.

Perković i Mustač su izručeni u Njemačku i tamo osuđeni na doživotni zatvor. Pravda je stigla udbaške krvnike.

Dok je cijela domoljubna Hrvatska pozdravljala ovu presudu, kao vrstu katarze zbog brojnih ubojstava iz doba komunizma koja su ostala nekažnjena i sakrivena pod tepihom od javnosti, dežurni branitelj Perkovića i Mustača,  Zoran Milanović ide korak dalje. U 2016. nije premijer, ali i dalje šokira: „Šokiran sam tom presudom. Ako je to istina, ti ljudi su dobili najblažu kaznu koju su mogli dobiti. Žao mi je što o tome nije odlučeno u Hrvatskoj’, rekao je šef SDP i bivši premijer Zoran Milanović.

Kako najblaža kazna doživotni zatvor u državama gdje nema smrtne kazne, zna samo Zoran Milanović.

Ova izjava jasno govori da je Zoran Milanović čovjek opasnih namjera,  licemjer, makijavelist i politički pragmatik. Ali i koliko djeluje po naputcima „krugova“ kojima je bilo važno zaštiti Perkovića i Mustača.

Milanović – Tito je veći od Tuđmana!

Zoran Milanović je čovjek koji se nikada nije ogradio od jugoslavenskog totalitarizma, zločina koje je počinila UDBA-e i politike Saveza komunista Hrvatske, kojoj je pripadao i njegov otac na najvišim nivoima partijskih struktura.

On je čovjek koji javno govori da je komunistički krvnik, diktator i prvi čovjek velikosrpske Jugoslavije Josip Broz Tito – važniji i vredniji Hrvatima nego Franjo Tuđman.

To znači da je Milanoviću vrednija Jugoslavija od Hrvatske.

Zoran Milanović – Tito je veći od Tuđmana, a partizani su bili obrazovaniji nego vojska NDH!

Zato je opravdano pitanje: u slučaju da postane predsjednik Hrvatske, hoće li Zoran Milanović pomilovati Josipa Perkovića i Zdravka Mustača?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr