Prve sekunde snimke priloga Al Jazeere jasno pokazuju agresivnost protivnika Hoda za život. Naime, Al Jazeera je uz nekoliko netočnosti navela da se u koloni Hoda za život okupilo tek 1000 ljudi, iako su procjene jasno pokazale da ih je 15.000. Također, u prilogu su istaknuli brojku da se na pobačaj u Hrvatskoj prošle godine odlučilo 9.000 žena, dok je točna brojka 3.000.

Međutim, također prve sekunde priloga pokazuje svu netrepeljivost protivnika Hoda za život – upravo u samom početku priloga jasno se vide napadi i udarci jednog protivnika na volontere Hoda za život.

U svom priopćenju iz građanske inicijative “Hod za život” jasno su istaknuli kako smatraju nedopustivim pokušaje nekih medija da se ovakvi agresivni ispadi i maltretiranje tisuća građana koji su morali stajati i čekati u povorci – proglašava prihvatljivim ponašanjem.

“Kultura neslaganja je temelj demokracije. Neodgovornim opravdavanjem nekulture dio medija aktivno šteti demokraciji u Hrvatskoj”, zaključili su. Više pročitajte OVDJE.

Izvor: narod.hr
Photo: fah