Udruga Pragma: Kritičko, inovativno i kreativno razmišljanje temelji su održivog razvoja

Hrvatska udruga poslodavaca i udruga Pragma u Mjesecu kreativnih i kulturnih industrija organiziraju raspravu „Kreativnost i znanje za bolju Hrvatsku“.

Stvaranje resursa za samosvjesno društvo, kulturu i gospodarstvo koje stvara visoku dodanu vrijednost temelji se na obrazovnom sustavu koji potiče kreativnost.

Kreativnost se smatra ključnom kompetencijom 21. stoljeća, a kreativno obrazovanje doprinosi otvaranju našeg društva te omogućava mladima stjecanje znanja i vještina uz pomoć kojih će spremno odgovarati na sve društvene izazove. Kritičko, inovativno i kreativno razmišljanje temelji su održivog razvoja zbog čega se Hrvatska mora usmjeriti prema društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju potaknutom upravo inovacijama i kreativnošću pojedinaca.

U prvoj panel raspravi (11:00 – 12:00 sati) sudjelovat će: Boris Jokić, voditelj Ekspertne radne skupine Cjelovite kurikularne reforme; Mislav Balković, dekan Visokog učilište Algebra; Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti i Daniela Angelina Jelinčić, Institut za međunarodne odnose.

U drugoj panel raspravi (12:15 – 13:15 sati) sudjelovat će stručnjaci koji će raspravljati o poduzetničkim kompetencijama i vještinama djece i mladih, mogućim promjenama u obrazovanju te o ulozi ravnatelja u kvalitetnom upravljanju škola u postizanju kvalitetnih ishoda obrazovanja, a koji olakšavaju pristup tržištu rada: Dubravko Diklić, ravnatelj Strojarske tehničke škole „Faust Vrančić“ u Zagrebu; Darinka Štampar Šmaguc, ravnateljica Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb; Igor Salopek, pedagog Osnovne škole Sesvetska Sopnica iz Zagreba i Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Pragma ovim događanjem također sudjeluje i u Danima otvorenih vrata udruga, u organizaciji Vladina ureda za udruge, od 23. do 25. svibnja 2016. g. Program Dana otvorenih vrata pročitajte na internetskoj stranici i facebook profilu

Udruga Pragma u projektima koji se provode uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreba pomaže mladima u jačanju poduzetničkih vještina i znanja kroz individualnih i grupni rad, predavanja stručnjaka i prenošenje poduzetničkih iskustva od strane roditelja – poduzetnika, razvoj i primjenu poduzetničkih ideja učenika, izradu publikacije „Školski kalendar“ te promociju i umrežavanje s ciljem približavanja obrazovne i poslovne zajednice.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Thinkstock