(VIDEO) Škoro i Peternel (DP) za Narod.hr: ‘Zbog duopola HDZ-a i SDP-a opstruira se uvođenje e-glasovanja, neradne nedjelje…’

Zastupnik i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro te Igor Petrnel komentirali su okupljanja u Klubu Dragana Kovačevića i aferu Janaf, izmjene zakona o radu i uvođenje neradne nedjelje koju kako ističu opstruiraju i HDZ i SDP.

“Živio sam u zemljama gdje je normalno da utjecajni i vrlo bogati ljudi imaju klubove. Međutim kod nas se nameće pitanje od kuda neki dužnosnik, ako zarađuje 20 ili 30 tisuća kuna, može biti takav aga da nemilice časti ljude, glazbom, hranom, pićem, po principu uzmi koliko hoćeš. To je uvijek razlog za propitivanje izvora takvih sredstava. Ako tamo dolaze ministri i utjecajni ljudi, a da to njima nije čudno, nameće se pitanje koji je njihov sustav vrijednosti? Riječ je o samo još jednom skandalu u nizu koji ukazuje na trulost našeg društva, našeg sustava, a u svakom gradu, svakoj općini postoji neka ‘Slovenska 9’ na kojoj se krčme hrvatski novci”, upozorava na brojne korupcijske afere, između ostalog, Miroslav Škoro.

“Sve što je u ideološkom smislu potrebno, ne rješava se zbog duopola HDZ-a i SDP-a, poput rješavanja glasovanja hrvatske dijaspore, uvođenja elektroničkog glasovanja pa tako i neradne nedjelje – jer pogoduju trgovačkim lancima”, ističe Škoro.

“U civiliziranim zemljama i desnica i ljevica skladne su u mišljenju oko neradne nedjelje u odnosu na obitelj ili zaštitnih prava radnika, jedino se kod nas robuje određenim strukturama i zato suglasja oko neradne nedjelje nema”, dodaje Igor Peternel.

“Ako je Plenković znao da je Kovačević pod mjerama a išao je u novo imenovanje, postavlja se pitanje zašto ga je ponovno izabrao? Bit će to zanimljivo pratiti u nastavku”, podsjeća Peternel.

> GI Narod odlučuje: omogućite dopisno i elektroničko glasovanje na izborima

> Važna odluka: Slovenija zabranila trgovinama rad nedjeljom i blagdanima

> Dr. Markić: ‘Lažna ljevica u Hrvatskoj protiv je neradne nedjelje jer dio trgovaca ide na misu, a lažna desnica još čeka mišljenje iz Bruxellesa’ 

O Zakonu o radu

“Nama je vrlo važno da nacionalna komponenta bude uključena. Treba naći kvalitetnu mjeru i stvoriti uvjete da hrvatski radnik može živjeti od svoga rada”, ističe Škoro i upozorava na Zakon o strancima kojim hrvatski radnik postaje ugroženiji i zato motiviran na iseljavanje.

“Organizirat ćemo 13. listopada u Novinarskom domu Okrugli stol na koji ćemo pozvati neovisne stručnjake iz svih područja da bismo raspravili o Zakonu o strancima”, zaključno je pozvao Peternel na okrugli stol i javnu raspravu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr