Vidović Krišto: ‘Od prikupljenog PDV-a Marić će financirati komunističke menadžere’

Foto: Snimka zaslona

U ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, saborskim zastupnicima obratila se Karolina Vidović Krišto.

“Izrazito je teško diskutirati o izmjenama Zakona u Hrvatskom saboru nakon prošlog utorka i raspravi o vjetroparku Krš-Pađene na kojem su vladajuće strukture nedvosmisleno demonstirale drskost poručujući javnosti: ‘Za nas zakoni ne vrijede.’ Kao što bi sv. Augustin rekao – država koja ne poštuje svoje zakone je ništa drugo nego organizirana banda”, istaknula je Vidović Krišto.

“Nepoštivanje zakona, tj. njihovo selektivno primjenjivanje, glavni je uzročnik korupcije i društvene nepravde, siromaštva itd. Zbog te korupcije imamo visoke poreze i namete za građane te nismo gospodarski konkurentni. Poznat je slučaj otoka Smokvice koji je bio u koncesiji Ivici Todoriću, a koji 20 godina nije plaćao naknadu te je imao dug prema državi 200 milijuna kuna”, dodala je.

“Porezna uprava nije ni pokušala naplatiti dug, a država je paralelno radila s njim i davala mu imovinu. Kada se tako posluje, logično je da porezi za obične ‘smrtnike’ moraju biti visoki. No mi ćemo i dalje kroz visoki PDV prikupljati sredstva u zajedničku kasu, a onda će Zdravko Marić s tim istim sredstvima financirati odbjegle poduzetnike ili komunističke crvene menadžere, kao one iz pulskog Uljanika. I tu je srž problema”, naglasila je.

Potom se osvrnula na ministra financija Marića. “Čovjek sustava – od Sanadera, Todorića i Plenkovića – nema milosti od izvršenja nehumane, nepravedne i gospodarski loše politike ako mu to vlastodršci zapovijede”, rekla je.

Potom je govorila i o Zakonu, gdje su se u raspravu dobronamjerno udružila i CEH-ovska udruženja, poput Hrvatske obrtničke komore.

“Međutim, postoji narodna poslovica koja kaže kako sit gladnome ne vjeruje, a koja se ovdje u potpunosti potvrđuje. Tko su siti u Hrvatskoj, znamo svi – oni koji vladaju naizmjenično, SDP i HDZ te njihovi šegrti. Oni tu ti koji su sve zdrave, logične i konstruktivne prijedloge i u ovoj zakonskoj izmjeni hladnokrvno odbili. Kako drugačije tumačiti odbijanje HOK-a za smanjenjem PDV za ugostiteljske usluge. Jasno argumentira kako su uslijed pandemijske krize mnoge države, kao primjerice Belgija, Litva, prepoznavajući potrebe svojih građana smanjile stope PDV-a na ugostiteljske usluge.

Međutim, Plenković, Marić, Ćorić odbijaju prijedlog HOK-a. Jeste li vi, hrvatska Vlado, svjesni u kojem su stanju naši ugositelji? Ne znam postoje li u Vašem rječniku pojmovi ‘solidarnost i empatija’. Provoditi protucivilizacijski, lopovski, od građana naplaćivati račune, pogodovati dubioznim poduzetnicima, koji Vam vjerojatno to refundiraju – a ne htjeti smanjiti PDV ugostiteljima. Kako to možete pravdati?

Odbiti prijedlog HOK-a da se PDV obračunava u roku od sva mjeseca, umjesto u roku od 30 dana, odbiti prijedlog fizerskih salona za smanjivanjem PDV-a na frizerske usluge – niz država je to učinila, primjerice Poljska, Češka, Irska, ali ne i hrvatska Vlada”, rekla je.

“Hrvatska, uz Dansku ima najveću stopu PDV-a od svih članica Europske unije.”

Na drugoj strani imamo vas, iz HDZ-ovsko, SDP-ovsko, HSN-ovsko, SDSS-ovske strukture koji bezosjećajno štitite interese duboke države, raznorazne Tedeschije, Rogliće kojima opraštate dugove”, zaključila je Vidović Krišto u svom izlaganju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr