Vozači, oprez! Uočen pas na autocesti A3 na čvoru Sredanci

Foto: fah

Pretežno sunčano. Popodne u središnjim predjelima prolazno može biti umjerene naoblake. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni, prvo na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, a duž obale i na otocima od 10 do 15 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Stanje na cestama

Životinja (uočen je pas) na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru SREDANCI. HAK moli vozače za dodatan oprez.
 
Vozilo u kvaru na autocesti A7 između tunela KATARINA i tunela ŠKURINJE I u smjeru GP Rupa. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. HAK moli vozače za dodatan oprez.
 
Za sve skupine vozila otvoreni su:
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
  • Krčki most.
 
Zbog olujnih udara vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:
  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale je cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC27 i DC50),
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
  • Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Mokrih i skliskih kolnika ima na cestama u Lici. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.
Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

  • zbog radova između 24. i 34. km za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Zagreba i vozi se dvosmjerno u smjeru Goričana. Za sav promet zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba. Predviđeno trajanje radova je od 19.02.2020. do 29.05.2020. godine.
Najava izvanrednog prijevoza:
  • izvanredni prijevoz na relaciji Zagreb, Končar, J.Mokrovića 12 – Golikova – Kovinska – Susedsko polje – Priobalna – Samoborska – Podsusedski most – Bestovje – Rakitska cesta -Zagrebačka ul. – Kerestinečka ul- Kerestinec – Svetonedeljska – D1- Rakov Potok – Draganić – Ilovac – Karlovac – Banija – Ulica Ivana Gundulića – Ulica Vlatka Mačeka – Ulica Ivana Meštrovića – Senjska – Riječka – Jarče Polje – Vukova Gorica – Bosanci – Zdihovo – Severin na Kupi – Stubica – Dobra – Skrad – Kupjak – čvor Oštrovica – AC A6 – čvor Kikovica – suprotan smjer DC3 – Soboli – Buzdohanj – Svilno – Orehovica – Banska Vrata – Ulica Franje Račkog – Srednji most – Fiumara – suprotan smjer Ribarska – Ulica Ivana Zajca – Ulica Riva – Luka Rijeka. Transport je predviđen u dvije etape: od Zagreba do DC3 u mjestu Rim s polaskom 19.02.2020. u 20.00 sati, a na relaciji Rim-Rijeka 20.02.2020. u 20.00 sati.

Podsjećju se vozači motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Granični prijelazi i pomorski promet

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

U prekidu je trajektna linija Makarska-Sumartin.

Katamaran Jelsa-Bol-Split isplovit će u 06:00 sati iz zamjenske luke Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Zbog loših vremenskih prilika uvodi se raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:00 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr