Zaključen stečaj Sinčićeve protudeložacijske udruge

Trgovački sud u Zagrebu u četvrtak je zaključio stečaj nad udrugom ‘Stop deložacijama’, koju su vodili predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i njegova nevjenčana supruga Vladimira Palfi pa će se udruga s 10.359 kuna duga nakon pravomoćnosti rješenja brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa kojim su vjerovnici te udruge za zaštitu i pomoć žrtvama deložacija krajem veljače bili pozvani da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a njezini zastupnici da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza.

Budući da se vjerovnici i predsjednica udruge Vladimira Palfi i dopredsjednik Ivan Vilibor Sinčić nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je ustvrdio da je udruga nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

‘Stop deložacijama’ je u registar upisana u siječnju 2013. kao udruga s područjem djelovanja u zaštiti prava građana i “osiguranju psihološke pomoći, pružanja pomoći oko privremenog zbrinjavanja, medijske akcije radi osvješćivanja javnosti o problemu te poticanja na sudjelovanje u rješavanju problema”.

Osim toga, u opisu djelatnosti udruge navedeno je i tiskanje letaka, brošura i knjiga te organiziranje javnih tribina i okruglih stolova

Kao datum osnivačke skupštine udruge ‘Stop Deložacijama’ naveden je 2. prosinca 2012., a kao osobe ovlaštene za zastupanje predsjednica Palfi i dopredsjednik Sinčić s početkom mandata u prosincu 2012. i istekom u prosincu 2014.

Protiv rješenja o zaključenju stečaja udruge ‘Stop Deložacijama’ dopuštena je žalba Visokom trgovačkom sudu koja se može podnijeti u roku od osam dana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah